Lördag i skogen

I lördags for vi iväg för att kolla in skogens guld, alltså kantareller . Lastade in guben sonen o hunden , vi är tillfälligtvis lite hundvakt till en mycket snäll boardercolie som heter Tarzan.  Vart skulle vi nu åka? Jo vi drog mot Ullene o Grytenskogen, det var längesedan jag var i dessa skogar o laffade runt. Kaffekorgen o GPSn var med givetvis med .
Vid första stoppet konstaterades att det var lönlöst inte en svamp efter snokande med näsan i backen. In i bilen igen o for långt långt in i skogen . Nu jädrans skulle vi hitta svamp. Ja ja prata går ju. Tre skogsluffande stadsbor drar in i skogen o går o går  o går, ingen svamp.......
Hohoj Kjell hojtar här finns några hmm fem stycken men det räckte för att bli lite peppade igen. Efter fortsatt letande o ingen svamp så bestämmde vi att gå mot bilen. Kjell drog åt ett håll o vi tog korgen där det låg några futtiga gulingar . Vid bilen dök Kjell upp lite senare o sa att han hittat några små stackare men inte plockat dom, utan lagt en waypoint på stället så vi kunde åka dit en annan gång.
 Men Markus var på hugget o ville gå di igen direkt . Ja ok vi gick tillbaka, det var verkligen tur för där växte det rätt många . Vilken otrolig lycka o glädje att kunna hitta så många svampar . Vi plockade o tjoade o kunde nog fortsatt länge i skogen. Men vi får återkomma o kolla igen när de små  "kantisarna"  växt till sig lite mer. Vi fick iallafall en korg full med oss hem . Så på kvällen blev det macka med kantarellstuvning. Det smakade mums Alla var nöjda med dagen även Tarzan som fått springa loss ordentligt o var rejält trött på kvällen.

GULA FINA GODA                  Tarzan tror han är en knähund
                  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0