Äntligen fredag igen...

Ja jag ska väl inte klaga , har ju nästan haft fredag hela veckan....men det är ju ändå ngt speciellt när helgen kommer o man är ledig.
I veckan som gått har det cachats en del o vi har tagit den hundrade, känns bra. Vi fortsätter väl med några i helgen antar jag  Det är ju så himla KUL..     Vi var i Ulleneskogen o gick på ställen jag inte ens vissste fanns, det såg ut som rena trollskogen, man kunde nästan känna hur trollen smög på oss o kikade fram bakom stenarna.
                                     
I onsdags var vi ett tappert glatt gäng som åkte till Jönköping för att gå/springa Blodomloppet,  det är oxå ngt som är riktigt trevlig. Denna gången var vi 20 stycken volvoiter som for iväg. En del hade med sina småkottar som satt i kärra o var jätteduktiga hela kvällen. Efter väl förrättat lopp så fick vi picknickpåsar till hela gänget. Det smakade verkligen smaskens, o räckte till även för någons man o barnisar.

           
Om man kollar ut genom fönstret idag så är det höstlikt, inte så kul men det ska visst bli bättre i helgen . Får väl passa på att njuta lite innan höstovädren kommer.
Ikväll ska vi ut o käka lite med "gamla" gänget o prata ihop oss om vår Kretaresa som vi snart kan börja räkna ner till , det är ju bara 13 dagar kvar. Jippi , det ska bli så himla skööönt. Sol o bad längtar jag till nu....

 
                                                     

Lite gott o blandat från veckan som gått....

                                                     


Det har som vanligt varit en händelsefull vecka, i släktens tecken. Vi har blivit/är så sociala o släktkära så det är alldeles väldigt. Missförstå mig rätt, det är väldigt roligt faktiskt. Festivaler grillfester o cachingturer allt om vartannat.
Jag lyckades ju fixa till min hand innan semestern o har nu en svart ful plastskena som ska sitta på dygnet runt i 3-4 veckor . Känner mig rätt handikappad, kan inte göra så mkt till min stora förtret, just nu som det skulle behövas tvättas städas skuras putsas fejas o donas. Nää, istället så får man gå här o titta på allt o hoppas att det blir bättre. Kjell fick ta hand om helgstädningen förra veckan  (Kändes rätt bra ändå hihi) o det fixade han ju givetvis galant. Det är ju faktiskt inte så farligt med lite skit i hörnen (säger dom).........

Fredag var vi på ARN-festival med BoA för att höra Annelise favissar Bo Kaspers o min absoluta idol sen många år tillbaka, den förträfflige TOMAS LEDIN . Ja han är så bra så det är inte sant......Det var inte helt utan problem denna tur , starta i god tid för att ta en cach på vägen(givetvis) plockade över all packning från Börjes Saab till röda faran som Annelie skulle ratta mot Götene . Vi far iväg glada o förväntansfulla, kommer till Götene o DÅ......säger Börje vem har biljetterna ?????????
-Jag satte dom i solskyddet på Saaben
Jaha bara att vända bilen o fara tillbaka till Fale igen . Nu var stämningen liite dämpad. Men äsch vad sjutton, då kan vi ju gå på toa o ta en stänkare när vi ända är hemma igen HAHAHA . Ja man måste ta det från den positiva sidan eller hur?
Kvällen var otroligt bra från uppträdandet vilket ös oj oj såå bra bara... Men maten som vi skulle äta var inget vidare , den var slut så det fanns bara pitabröd med ngn kladdig färs i . Senare på kvällen blev vi kaffesugna o då laffade herrarna iväg o skulle fixa detta Jag o A trodde dom gått till Mariestad o hämtat kaffet för det tog så lång tid. Men till slut kom dom tillbaka inte så muntra för då hade ju givetvis kaffet tagit slut. Ja nu kan man skratta åt det det var rätt dråpligt alltihop. Det var en fantastisk kväll, kanske lite kallt men filtarna värmde bra
.
Resten av helgen ägnades åt att cacha,  lördagen med BoA  i Tidaholm med omnejd o på söndagen anslöt sig Mia o Jakob o då for vi till Spiken Läckö o Lidköping.
Alltså en härlig helg med mkt sol vind o en del regn...Tack ni som var med o "lekte".......

Söndag o kanske lite ångest

Ja det är inte klokt vad tiden går nu har det redan gått fyra veckor o semestern är SLUT....
Veckan som gick var full av engagemang , onsdagen for vi till Götene för att gratulera broder Hans som nu uppnått den prominenta åldern 50 . Där fick vi  väldigt god smörgåstårta o ändå godare Anna-Lena tårta mumsi mums. En trevlig pratstund, o snart  troppade det in flera gäster som sällade sig till fikabordet .Jag har en känsla av det blev rätt många innan värdparet fick dra ner rullgardinen den kvällen. Vi ses nog kanske till helgen då vi ev ska på ARNfestival i Götene. Allt beror på vädret...

                                                                 
Torsdag var vi ute o tog en sväng i skogen för att kolla svamp, lyckan blev inte så stor denna gången men vi fick luft o motion, så det var ngn nytta med  det hela ändå. Tarzan var nog extra nöjd då han fick springa fritt o jaga tallkottar. 

Fredagskvällen var bokad till Ekedalen där Mia o Jakob hade bjudit ihop bådas släkt  som var lediga o kunde komma. Det var en rätt stor skara som anslöt sig glada o förväntansfulla. Grillen var tänd o alla packade upp sitt egen grillmat . Vi mumsade o stod i allihopa . Vädret var helt underbart riktigt varm o skönt. När vi gjort slut på all mat så återstod det att tävla lite. Hmm ja lite är väl synd att säga,  det var en hel del att göra. En del gick in för det mer än andra o en del mer tävlingsinriktade, jag vill inte peka ut ngn men men, kan säga att dom finns på båda sidor .  ja jag räknas inte dit, men det vet ni ju redan det spelar ju ingen roll om jag förlorar ngn ska ju göra det.
Åh det gör jag så gärna hihhi
När vi tävlat färdigt   www.maias.blogg.se  så blev det kaffe o god kaka som värdparet bjöd på. Givetvis skulle ju de två som var bäst hedras . Kjell var etta o Andreas tvåa o fick pris inte dåligt alls.....

                          

Som om vi inte umgåtts nog så bestämdes det att vi skulle ha en liten kräftskiva på lördagskvällen , jag, Kjell , Markus, Börje,Annelie ,Jennifer o Andreas  fixade ihop ett litet kalas med lite grill o kräftor. Det var en lugn o stillsam tillställning förutom att en halvt hamnade under bordet, en slog sönder glas o en blev liggande en stund med väldigt ont i magen. Men efter en stund så blev det ordning o reda igen o kalaset kunde fortsätta i samma stillsamma anda som tidigare.
Vi hade en trevlig kväll med mkt prat o skratt . Markus Jen o Andy tog några cachar oxå (givetvis).

                                                             

Söndagen vaknade vi till vackert väder  o vi var bjudna på husvagnskaffe hos Annelie o Börje på Mössebergs camping. Rätt fin campingplats där. Nu var det oxå dax för lite caching igen o vi drog iväg först till djurparken med omnejd o sedan till Ålleberg med rätt bra resultat för alla......

                                                                         

Nu är vi hemma igen i soffhörnet o våndas över att jobbet startar imorgon, fast om man ska tänka positivt så får man vara glad att ha ett jobb att komma tillbaka till efter ledigheten....alla har kanske inte det.

Så tacka alla släkt o vänner för ännu en himla rolig helg.........

KORRIGERING

Förlåt ursäkta det är inte lätt när man är lite yr i mössan, det var visst på tisdag som vi var på Visingsö o inget annat
Så det så......

Onsdagens Morsdagresa till Visingsö

Ja då blev det av , mödrarnas resa till Visingsö. Jag o Helena , Jakobs mor fick detta i Morsdagspresent av Mia o Jakob.Vår bil behövde inte packas med mer än personliga saker för vi skulle bli bjudna på mat o förtäring under dagen.
Startade kl 09.00 o hade bestämmt möte på första P-fickan efter Tidaholmskorset. Vi var lite tidiga ,o förutseende som jag kan vara (ibland) så hade jag hällt upp morgonenes kaffe i termos så en liten iväntanpå kopp fick det bli.
Snart kom Kian farande med Jakob vid spakarna o vi drog iväg mot Jönköping. Jag skulle givetvis pilla på GPSn som jag inte fick att fungera, så ett snabbt byte av chaufför , jag vid ratten o Kjell vid GPSn.  Nog för att vi hittar till Visingsö men det är ju tydligen bara så kul att navigera.......
Väl framme i Gränna så var det ju kö vid färjan, många som tänkt samma sak att åka på utflykt till den långa ön i Vättern. Väntetiden var ca 1.5 timma o det var lite tveksamt o båda bilarna skulle komma med på samma gång, men en man vi pratade med var helt tvärsäker SJÄLVKLART att ni kommer med........Hmm  Jodå han hade rätt alla kom med men det var nog precis. En lugn o fin överfart, kanske lite dåligt med taxfree enligt en del av morsdagsgänget.
Åkte o kollade in på ön lite för att hitta ett bra ställe att picnica på..
Stop o belägg tre flugor på en smäll inte illa , en fin strand för grill o vila o två cachar en vid en gammal borgruin o en vid en fyr .Kan inte bli bättre.
Mätta o nöjda efter att ha fått gott grillkött potatissallad sallad bröd o brieost plus en massa annat gottit, så bestämdes att vi skulle ge oss iväg o ta en cach,
Helena var riktigt på hugget o gick för detta med liv o lust så pass mkt att hon höll på att fara nerför ett brant stup. Man kanske inte ska lita till 100% på GPSn utan titta på omgivningen lite oxå. Lite nervöst blev det allt o Jakob tyckte vi skulle ta oss därifrån fort innan vi blev en moder mindre.
Det var lite dividerande om att bada eller inte bada,  vattnet var väldigt kallt (enligt mig) men ingen kände för det, ja förutom Jakob då som bara hoppade i utan urskiljning , men kom rätt snabbt upp igen . Brrr............
Några fler cachar tog vi innan det var dax att fara tillbaka till färjeläget, trötta mätta o väldigt nöjda efter en helt underbar dag i solen .
Tänk vad bra man kan det ändå

TACK SNÄLLA BARNA.....
                                 

                                                                                

Fint besök på Fale


Idag blev det äntligen av att vi fick se lille Lukas som föddes den 16 juni en god liten klimp. Malin kom med Ellen o Lukas på besök ,  även Ann-Marie med lilla Alice . Det är konstigt vi bor inte så långt från varandra men träffas alldeles för sällan.
Ellen har blivit stora damen pratade på så väldigt , kanske inte förstod allt hennes pladder , men pratade gjorde hon . Det var riktigt kul att höra henne bubbla på i rummet med Kjell, han hade nog tänkt sig att vila lite men tji fick han.
Käkade lite lunch  o hallon/blåbärspaj med vaniljsås. Ellen åt inte paj sa Malin men hon smaskade på, kanske av ren artighet,( man vet aldrig). Tiden går fort när man har trevligt, så flickorna gav sig av hemåt efter några timmars prat. Hoppas det inte dröjer så läng tills nästa gång. Malin träffar jag nog på onsdag då käre bror fyller 50 bast . Då far vi iväg till Götene o hurrar för den gamle......  

                     

Lördag i skogen

I lördags for vi iväg för att kolla in skogens guld, alltså kantareller . Lastade in guben sonen o hunden , vi är tillfälligtvis lite hundvakt till en mycket snäll boardercolie som heter Tarzan.  Vart skulle vi nu åka? Jo vi drog mot Ullene o Grytenskogen, det var längesedan jag var i dessa skogar o laffade runt. Kaffekorgen o GPSn var med givetvis med .
Vid första stoppet konstaterades att det var lönlöst inte en svamp efter snokande med näsan i backen. In i bilen igen o for långt långt in i skogen . Nu jädrans skulle vi hitta svamp. Ja ja prata går ju. Tre skogsluffande stadsbor drar in i skogen o går o går  o går, ingen svamp.......
Hohoj Kjell hojtar här finns några hmm fem stycken men det räckte för att bli lite peppade igen. Efter fortsatt letande o ingen svamp så bestämmde vi att gå mot bilen. Kjell drog åt ett håll o vi tog korgen där det låg några futtiga gulingar . Vid bilen dök Kjell upp lite senare o sa att han hittat några små stackare men inte plockat dom, utan lagt en waypoint på stället så vi kunde åka dit en annan gång.
 Men Markus var på hugget o ville gå di igen direkt . Ja ok vi gick tillbaka, det var verkligen tur för där växte det rätt många . Vilken otrolig lycka o glädje att kunna hitta så många svampar . Vi plockade o tjoade o kunde nog fortsatt länge i skogen. Men vi får återkomma o kolla igen när de små  "kantisarna"  växt till sig lite mer. Vi fick iallafall en korg full med oss hem . Så på kvällen blev det macka med kantarellstuvning. Det smakade mums Alla var nöjda med dagen även Tarzan som fått springa loss ordentligt o var rejält trött på kvällen.

GULA FINA GODA                  Tarzan tror han är en knähund
                  

Bilder på glada o nöjda cachare

Markus o Jonas i Varberg                       Hundbajspåsar kan göra en del lyckliga

                            

På spaning över vattnet                               Gamla ruiner
                               

Hundrade cachen Tjoho


Cykling på Göta Kanal

I onsdags gjorde vi något som vi pratat om länge, vi lastade våra nya fina Sjösala cyklar o åkte förbi Ekedalen o hämtade upp Mia o Jakob som oxå var cykelsugna. For  iväg med cyklar både högt o lågt på tak o på dragkrok. Första stop Tidan där vi köpte proviant, man kan bli hungrig vid vatten o på sadeln.Sedan for vi med GPS (o mig vid ratten ) till Jonsboda . Ja dit kom vi ju inte direkt då jag inte ville följa order utan svängde höger istället för vänster o då hamnade vi vid Vassbacken istället . Där lastade vi av o packade på hojjarna o med glada miner trampade vi iväg. Det var fler än vi som kommit på denna goda ide. Cyklade utmed kanalen mot Tåstorp . Det är mycket vackert o rofyllt där. Vi såg inte så många farkoster några små motorbåtar o några segelbåtar. Vi cyklade förbi kanalbåten  M/S Bellevue några gånger , den hade Jakob med familj åkt på .
Kaffilera måste göras så det blev ett stop på halva vägen, härligt.  Åker till Tåstorp o vänder tillbaka förbi Vassbacken o upp mot Jonsboda . Givetvis tas det lite cachar utmed vägen . Mia o Jakob tog sin hundrade, lyckliga o glada.
Efter ett antal kilometer fram o tillbaka i benen så lastade vi upp o tog bilen o stannade till vid Norrqvarn där vi kollade in vandrarhemsstubbarna o kanalen i miniatyr. Lyrestad  (eller Lursta som en del säger hih)  o Sjötorp fick oxå ett besök.  På sistnämnda stället blev det kaffepaus o glass då var klockan mycket o vi var rätt trötta efter en hel dag i solen men nöjda o glada for vi mot hemorten.

            

Raggare i sta`n.......

Nu har vi övervarat Falköpings största evenemang Nasco Yankees Cruising. Det var en mycket fin dag solen sken o lite lagom blåsigt. Vi hade tidigare på vår/sommar sagt att de som  vill får komma hem till Fale vi tänder grillen o gäster tar med sin egen mat. Det är himla smidigt .Så vi var ett bra gäng som samlades här vid 18-tiden Både små o stora bilentusiaster. Den som var mest begaistrad var nog Pontus han var verkligen i sitt esse. Vår käre bilkrängare Anders m sambo var oxå här o hips vips så hade han trollat fram en låda KIA tröjor som givetvis vi allihop ville ha på oss.  När det var dax för att gå några strög så var det en härlig samling glada people med röda Kia tröjor som spatserade iväg. ite manfall var det faktiskt för våra två tonåringar gossarna markus o Jonas stannade kvar hemma .(Passade Hanny bra ursäkt hihi) Vi fick många roliga kommentarer för våra tröjor .
Många snygga härliga läckra bilar såg vi, men minst lika kul att kolla in allt folk  som man mötte o pratade bort några minuter med.
Efter några timmar började det suga i kaffetarmen så troppen drog sig mot Fale för lite kaffe o hallonkaka. Lugnet började snart infinna sig när alla drog sig hemåt , två stycken blev kvar som vi lotsade ner i källaren, ja dom gick faktiskt för egen maskin.  Anneli o Börje sov i gästrummet eftersom vi skulle till pappa på kalas i Floby på söndagen.
Kolla gärna in på Mias blogg där finns lite fina bilder på oss från Cruisingen.
www.maias.blogg.se 

RSS 2.0