Söndageftermiddag/kväll

Ja nu har vi varit i Skövde en liten sväng. Vi tog en liten genväg eller nää kanske inte . Åkte över Valtorp o Segerstad o Häggum för att åka till Simsjön o kolla in hur det såg ut hos Jen o ANdy efter att alla träd blivit nedtagna. Det såg väldigt annorlunda ut men mkt bra ljust o fint, tyvärr så började det regna när vi var där o dom var just på väg hem till sin lgh så de blev en snabbvisit  lilla Hanny blev glad ändå.. den lilla köttbullen. Var en sväng på Plantagen oxå det blev lite fägring till altanbordet.
Åkte till Jen o Andy för en fika , dom var rätt trötta o behövde nog intaga soffläge. De har jobbat hårt bland stubbar o rötter. Ungdomarna är duktiga i sina trädgårdar pratade m Mia o hon hade sått sitt land som Jakob grävt. Det har vi lagt ner med trädgårdsland det är bara en massa plock Bättre med krukor o byttor. Här kommer veckans trädgårdsbilder.
    

Dagen efter den stora FESTEN

Ja, då har vi firat färdigt för den här gången. Hoppas alla var nöjda med dagen. Själva festföremålet var precis här och hämtade sina grejor från igår, ryggsäck väska o en massa prytlar. Rose var jätte nöjd o hälsade alla o tackade för en underbar dag. Hon skickade iväg sin gubbe till USA på morgonkvisten så där fick dom allt vara uppe tidigt idag, tur det inte blev så jättesent igår då !!
Dagen började med att vi samlades här 08.30 o åkte i samlad tropp till Odensberg o Rose som då skulle firas hela den härligt soliga dagen ( vädret hade vi ju beställt tidigt för att vara säkra ) 
Vi överlämnade en lista där det fanns saker att plocka med sig både sånt som skulle behövas o en hel del som bara var med som rekvisita såsom klädnypor o ficklampa ??? Tror ni hon funderade ??
Den medhavda frukosten dukades upp hos familjen Andersson, där vi käkade skrattade o pratade en låg stund, tills det var dax att last upp o fara in till staden för en liten promenad i "city" och sedan vidare  till Nagelparadiset där Rose skulle få sina naglar fixade .
Lunchen intogs här på Falegatan med korvgrillning m diverse tillbehör.Både ätbart o drickbart.
Sedan blev det dax för ombyte till badkläder, det dracks bubbel o det badades i bubbel det var så gött. För att fullborda vår Spadag så kom Sofia hit o masserade oss o mjukade upp stela kroppar. Vi hade även en smink/hudkvinna här som nog tyckte vi var fullkomligt hopplösa, det var bara en massa flabb o flams i stort sett hela tiden men attans vad kul vi hade. Har nog inte skrattat så mkt på väldigt länge........
Tiden bara rusade iväg, vi hade bestämt med våra herrar att träffas i Lia stugan 19.00 där dom skulle fixa o duka fram mat o greja. Men vi var nog lite sena för 19.00 hade vi knappt kommit ur badkläderna. Vi laffade alltså omkring i badrock o tofflor från lunch till kvällen visst är det härligt. Ja fast idag vet jag inte om jag kan med att hälsa på våra grannar som nog undrade vad det var för en samling galna kvinnor som levde rullan på altanen.  
Upp for vi  med diverse olika skjutsar till berget där herrarna började tro att vi aldrig skulle komma, dom hade dukat o fixat o till och med  plockat vitsippor   Ni är så duktiga gubbar!!! Tur vi har er .....
Vi gick en liten tipspromenad där man verkligen fick kämpa (ja iallafall lite) för den var lagd uppför halva slalombacken. Men det fixade sig fast det var både höga o låga klackar på skorna. En stark kvinna ger sig aldrig Så det så !!
Maten var jättegod en fantastisk buffe som vi beställt från Mia på Kinnarps mumsi!! Till kaffet åt vi Bittens hemlagade toppar (fast vill ni veta en hemlis dom var faktiskt köpta Haha) Vi sjöng oxå en hel del sånghäftet kunde varit mkt tjockare, vi var skitbra på kanon, men så har vi ju en van körledare med oss oxå "Bretta" !!
Ja det var en underbar dag o vi hade så kul detta ska vi minnas mkt länge
Kram på er alla goda "symötestanter"
                       

Tjoho nu är dt sköna helgen igen då !!

Först kan jag tala om att arbetskamraten mår bra, mkt skönt...
Veckan har gått så himla fort, fullt upp att göra både hemma o på jobbet. Här i huset har det fesjats hela veckan, det är så gött att få rent o fräscht, ja så länge det nu varar. Dammet invaderar snabbt igen.
Jag har haft en lista med mål som jag varit tvungen att göra, det är så härligt att stryka rad för rad med grejor som man har utfört. Jag tror att det nog bara finns två saker kvar o det är två tråkiga fönster att putsa men det blir på måndag.
Bullar har här bakats oxå äntligen, det har varit tomt på den varan sedan före jul då det var lussebullar, ha jag tror nog det finns en påse "katter" kvar.
-Mia det får vi fika på när du kommer hit ngn gång!!
Ja just det ja det var ju helg o grannen över gatan har dragit igång musikmaskinen igen, hon kvinnan i huset har  malt färdigt med motorsågen för denna gången, stubben är borta.
Jag fick lite xtra vårkänslor idag så jag köpte lite penseer , kan vara fint till helgen då vi ska ha lite besök här .Vilka som kommer ? Ja den som lever får se HAHAHAHA. Lovar att återkomma med text o bilder .
Får nog snabba på nu, mannen i huset kommr snart hem o då ska vi till skogen o plantera granplantor.......hur kul är det en fredagkväll hmm .Ganske ganska skitkul lr ???

Onsdagensbullskörd!!    


TREVLIG    FREDAGKVÄLL    PÅ    ER !!

Det vänder fort här i livet !!

Sovit som en "prinsessa" i natt eller kanske som en gammal "drottning" det sistnämnda stämmer väl bättre. Det är rätt körigt på jobbet nu mkt att hålla reda på med "robban" robot o en massa annat, som jag och min vapendragare Ida brukar klura på ihop. Tur att Lollo har koll på runtomkring grejorna..... Man blir rätt mör att fara runt, så sömnen inatt var välbehövlig, kunde gärna sovit mkt längre .
Men nu är det så att har jag bestämmt ngt så ska det göras, o dagens bestämda är bullbak. Så nu står degen på jäsning o det ska snart bli bullabak här i det Karlstedstka köket. 
När jag håller på som bäst o trallar o tycker att det känns rätt ok det mesta, så ringer telefonen . Det är från jobbet o de talar om att en arbetskamrat har ramlat ihop o åkt in till Kss . Kanske en stroke ??? Usch vad hemskt vad fort det går. Jag är ju kamratstödjare på jobbbet så jag får finnas lite jour nu ifall ngn vill prata, det är hemskt o jobbigt att råka ut för en olycka eller sjukdom men det är oxå jobbigt att finnas bredvid o inte kunna göra så mkt.
Hoppas bara att det går bra .Tänker på dig .......


Det är soligt o ganska skönt ute

Godmorgon, vad härligt att vakna när solen lyser ute. Allt känns mkt lättare då........ Även om  kroppen känns lite stel o trött idag. jag avslutade dagen igår med att lägga mig på spikmattan, o det gjorde verkligen susen hade nog kännts ännu värre annars.
Nu väntar jag på att det ska komma ngn o byta elmätaren här i huset, det är väl så hos de flesta tror jag. Ska komma ngn gång mellan 8.00 o 12.00 så jag är låst vid hemmet under den tiden . Om dom nu kommer ???? Gör dom det inte så vet jag ngn som blir riktigt SUR =(   
Här kommer veckobilderna från trädgården kvaliten blev kanske inte så bra.... 

  

I helgen har vi fått väldigt mkt gjort!!

Ja det har gått för full maskin hela helgen, putsat fönster i nästan hela kåken. Det brukar vara väldans jobbigt o jag brukar få rysligt ont i armar,axlar och nacke, men det har gått så himla smidigt. Städat o pysslat .
Markus o Kjell har plockat ut trädgårdsmöblerna o monterat ihop paviljongen. Ja det är ju samma visa varje år, lika knöligt o besvärligt .Det är ngn sorts ihophållningsgrunka på mitten i taket av paviljongen som ska skruvas ihop o vi kommer aldrig ihåg vilken som ska börjas med så det slutar alltid med att ngn av oss står på en stege o ska skruva ihop plankorna men innan man  fått upp skruvdragaren så ramlar skiten ner o då gärna i skallen på den som står nedanför o ska ge sk goda råd . Det är inte kul o det är heller inga fina ord som pyser ut ur mungipan .......
Men nu är det uppe så det är bara att hoppas på en varm solig vår och sommar så man kan sitta där under i skuggan.
 
Lite  träning har jag allt hunnit med oxå bodybalance på lördagen o det var rätt jobbigt men kul,  Linda själv som ledde passet o det känns i hela kroppen . Idag var jag o Mia på ett pass ihop core o styrka o det är skitkul. Kan tala om att det känns oxå rätt bra i alla muskler , undrar hur det kommer att kännas imorgon då ??

Jag skulle ju ta kort på samma objekt i trädgården varje söndag, men det får bli imorgon istället för grannarna har hållt på med sitt garage o snickrat på , så de skulle säkert undra vad jag höll på med om jag  ställde mig o fotograferade mot dom ?? Lite pinsamt faktiskt .
Förresten våra grannar på andra sidan gatan har nog blivit tillsagda för dom har slutat spela högt nu. Istället har dom kört med en motorsåg, hela helgen. Kollade på fru granne o hon har legat på knä vid en stubbe o malt på med motorsågen. Och jag lovar det är samma stubbe som hon har gått loss på....ja mkt märkliga.
Nu är det söndagslugnet som infunnit sig, orkar inte titta på tv utan ska ta mig upp för trappan o krypa i säng
NATTI NATTI !!

Torsdag o rejält trött

Ja en dag kvar att jobba. Idag har jag varit så fruktansvärt trött o orkeslös jag till och med avbokade träningen , inte klokt men jag pallade bara inte . Kände bara för att vara ifred o ta det lugnt.
Efter jobbet småpysslade jag lite men det blev inte så mkt gjort . Hoppas att orken kommer tillbaka imorgon o i helgen.
Måste bara ta itu med fönstren o putsa dom, såå skitiga. Förhoppningsvis så är det bra väder oxå i helgen så det kan bli lite trädgårdsarbete Det behövs en upplyftning där med. Tänkte ta en tur till torget imorgon efter jobbet o ev köpa lite blommor Göteborgarn skulle vara där, ibland har han bra blommor o ibland bara skit......
Nu börjar Medium på Tv skulle vilja se den men då blir jag väl sittande där o inte kommer isäng =(   o då blir det mkt jobbigt att rulla ur sängen innan solen gått upp (o tuppen ) !

Nä en uppryckning kanske vore på sin plats nu för fru Karlstedt !!! Hon börjar bli gammal o trött Hmm

 Här skulle jag vilja vara nu på balkongen till vårt hotell i Thailand Centara Karon Beach

                                              SÅÅÅÅ SKÖÖNT !!

Det var visst inte måndag utan tisdag idag hmm

Ja snacka om att vara trött på morgonen o inte ha kolla på vilken dag det är . Det är ju för sjutton tisdag o snart onsdag....
Jobbdagen gick faktiskt riktigt fort idag men det blir väl segare imorgon då vi inte slutar förrän 15.06 .
Det har varit lika bra väder idag , efter jobbet gjorde jag ett snabbröj här inne o tog med mig kaffemuggen ut i solen o satt där o mådde kalas i en timma . Gick igenom all post o läste tidningen .
Sen bar det av till Form för ett litet pass eller det blev två , core o dans . Hmm det där med dansen gick väl kanske inte så bra men jag skutta runt o hoppa lite o dallrade på så gott jag kunde, så lite motion fick jag nog iallafall. Det var ganska mkt folk där trots att det är bra väder ute......
For iväg till Ullene o hämta Mackan, han är lite halvrisig men hoppas det går över tills imorgon för då är det skola.
Nu ska jag hoppa isäng o läsa lite eller oxå blir det Tvsoffan , nä förresten det får bli tvn i köket för det är visst fotboll på Tvsoffstvn, o det är inte alls kul tycker JAG . Men i köket är det tokdoktor House får nog kolla det lite ändå.
Men Natti på er för det blir snart sängen !! 

Tidig jobbig måndagmorgon!!

Usch vad det var jobbigt att vakna när klockan ringde så tidigt idag 4.45  . Men vi ska nog ta oss igenom denna dagen oxå hoppas jag. Nu är det morgon tidning o ett sotrt glas vatten som gäller innan skjutsen kommer o hämtar vid porten .
Så ha en bra jobbardag där ute

En sen kvällspromenad på Ålleberg

Det blev som jag tänkt mig, en promenad men inte på stan utan vi tog bilen o klev omkring på Ålleberg uppför o nerför backarna . Var ute vid Ållebergs änne oxå som synes på fotot ........ Det var o är så vackert där nu massor av  Blåsippor som slagit ut o fåglar som kvittrar som om de vore galna. Det var så himla skönt där uppe. Tog sedan en tur med bilen mot Ugglum för att kolla in "Kongos"  hus så fint o stort det var . Åkte inte fram för det var bilar på gården , en annan gång. Träffade på Geidvall oxå som var ute en kvällsprommis med sin Ida...... alltså hunden Nu har jag tagit mig en kopp The o ska snart gå o lägga mig , kommer väl inte kunna sova då man vänt lite på dygnet under den här Layoff veckan
Men Godnatt på er därute i vårkvällen !!

           


Annandag Påsk snart slut

Nu har lugnet lagt sig över Falegatan igen. Barna har åkt hem en del med bil o en del på cykel .Gubben har slocknat i soffan o grannarna har äntligen stängt av sin stereo som har vrålat ut musik hela helgen inte närmsta grannarna utan de på andra sidan stora gatan vid ICA ......ingen hänsyn här inte.    Ja Mia o Jakob kom farande på sina cyklar här strax innan 13.00 de såg inte allt för slitna ut,  visst det hade varit jobbigt över Varvsberget o i backen upp från Åsle men hit kom dom o dom cyklade hem oxå,  jag erbjöd dom annars att jag skulle skjutsat dom tillbaka, men som dom envisa barna dom är så sitter dom nu o trampar för glatta livet mot Ekedalen .
Lugnt o stilla bara diskmaskinen som susar i köket . Nu ska det bara plockas iordning ryggan inför morgondagens arbete . Lite soffliggande för min del oxå sedan men först ska jag ta en promenad känns rätt behövligt just nu .

Förresten bekymren inför maten var snart avhjälpta, det blev lite påskplock o sedan ugnsbakad lax m wookgrönsaker o chilicremefraiche o ris . Till kaffet tog vi toscapäron o glass . Så nu vet ni varför jag MÅSTE ut o röra på mig.  Dam o herrsida                 På väg mot OakValley


Trädgårdens utveckling under våren v15

Jag tänkte ta kort varje vecka för att kolla hur trädgården utvecklar sig så här i vårtider. Hoppas kunna ta från ungefär samma plats så ni får se hur det förhoppningsvis börjar att grönska Så här kommer första 2 bilderna .

       

Påsklunch m barna

Idag ska vi få besök från Skövde o Ekedalen på lite påsklunch , klockan är 9.00 o jag vet inte vad jag ska bjuda på HJÄLP jag har ide torka fullständigt.... Ja jisses få väl rota runt lite här o se vad som kan finnas . Mia o Jakob har fått för sig att de ska cykla hit ! Ja vad får dom allt tokeri ifrån ? Vi får väl skjutsa hem dom skulle jag tro ..... Nä nu får jag sätta lite fart o få ngt gjort här i huset, mannen är ute o oljar in altangolvet så nu är det snart färdigställt för sommarfester ....

Den stora målardagen

Idag har vi varit på hugget o målat alla räcken till altanen, det tog några timmar men resultatet blev bra. Vädret är o har ju varit så himla skönt så man kan inte annat än tycka det är bra . Det är konstigt men har man hus finns det ju alltid saker att fixa med både ute o inne . Nu proriterar iallafall jag ute jobbet. Inne ser det ut som ett bomnedslag, men so what det får det göra ett tag till.
När vi var rätt så klara igår så kom Börje o Annelie o tittade in, de hade varit ute på en liten konstrunda här i trakterna,eller  inte köpt ngt denna gången. Så då passade det ju bra att ta en liten kaffepaus vid stugan tur man har den så nära, bara ett stenkast eller ett jättekliv. Så där satt vi o mådde rikitgt gott i solen.
Senare på kvällen så kom bästa vänninan med sambo hit på lite vin o tjöt, det blir alldeles för sällan nuförtiden, vad gör vi egentligen, inga småbarn så vi borde ha all tid i världen att ses. Nu får det bli en ändring på detta o där med basta.......
Vi hade inte på Tv på hela kvällen det är BRA, bara lite musik o en massa babbel så himla trevligt. Stackars Anders skulle fara iväg till Ulricehamn o hämta hem deras ungdomar (Josefine o Jimmys) om var där på partaj så telefonen plingade strax efter 23.00 så då fick han dra iväg . Men kvällen var trevlig så det gör vi snart om igen .


                                          

PÅSKAFTON o vädret är underbart!!

Vilken underbar dag att vakna till. Uppe tidigt trots att vi var på resande fot igår . Men vi hade bestämmt att det skulle bli den stora altanskurardagen idag. Så upp o fixa en god påskfrukost med kaffe macka ägg o sill, jag tog faktiskt ett ägg idag men pillade ur gulan för att vara säker på att inte få ont i magen. Det gick bra men ont i magen fick jag senare för jag har "mölat" in godis idag det var sååå länge sedan men gott var det o då får man skylla sig själv( men nu är det ok ) Så till verket redan 8.00 var herrskapet Karlstedt iförda gummistövlar o handskar för att dra igång jag penslade på trallrent o Kjell fick den stora äran att använda högtryckstvätten o köra med jaja jag vet karlar gillar maskiner ......Det gick som en dans skiten bara rann bort mkt effektivt o bra . Så nu är det bara att olja o måla o det blir imorgon det.
Vi fick besök på förmiddagen av vännen Svenne som kom på sin MC då fick vi ju ta en välbehövlig fika o tjöta bort en stund alltid kul när det kommer folk utan att vara bjudna , sånt gillar jag verkligen..
Nu känner jag doften av grillos ända in i huset Kjell har hämtat broder Håkan (Berit jobbar) så de sitter ute vis stugan o grillar o tar sig en stänkare ..... Så nu blir det till att duka fram o njuta av vårkvällen med lite mat

GLAD PÅSK PÅ ER ALLIHOP 

      

En snabbtur till "barna" i Skanör

Vi har varit på turne till Skanör o hälsat på lite, alltid kul att träffas men det blir ju så sällan avstånden är ju lite långa för att bara komma över på en fika . Den huvudsakliga orsaken var ju att GRATTA Benjamin som fyllt 1 år . Tänk att det går så fort , känns om det är alldeles nyss som Anna-Karin ringde o sa att dom fått en liten kille, o Kjell yrvaken undrade om han blivit farfar eller morfar HAHAHA.....
Två dagar var vi nere i Skåneland, vi åkte tidigt torsdag morgon, o var hemma sent fredag kväll. Där har vi bara mått gott o blivit uppassade med mat o dryck ( Tänk om man hade det så jämnt vilken känsla ) Den lille mannen var för härlig håller på att lära sig gå det fattas bara lite lite innan han släpper taget o går för egen maskin. Vi trodde att det så skulle ske innan vi åkte hem , men neej det tänkte han då visst inte. Så när dom kommer hit i Maj så springer han nog omkring här den lille slarvern. Vädret var lika härligt i Skanör som det är här, kan det bli bättre så himla skönt . Den stolte morfadern kröp omkring o lekte med bilarna tillsammans med lillkillen Undrar vem som hade mest kul egentligen ???
          



Tack för två härliga dagar !!!


Blommor från min älskade man!!

Detta var vad som han kom hem med förra veckan  VIsst är dom fina  !!

                                                         


Lite återblick från de senaste dagarna !!

Jag o Ida var bjudna på stylingkväll hos Hanna o co på Hår o Sånt (vår frissa) förra måndagen . Jag som inte är så uppdaterad trodde ju att det hade kanske med hudvård o så att göra, men herregud så dum jag är det är ju frisörsalong. Vad gjorde jag?  Jo fixade o donade med håret man kan ju inte komma som ett troll i  skallen till sin frissa HAHAHA.
Väl komna dit så minglades det o dracks lite vin, Ida hade bilen så hon fick ta bubbelvatten. Jag tog ett glas, mkt gott men förmodligen ngt i som jag inte tålde jag blev alldeles "rödplitig " i hela ansiktet.  Herregud så jag såg ut Snacka om prickig korvmodell.
Nu till kvällens höjdpunkt.......Vi skulle agera frissor på varandra ja jisses jag som är helt kass på sånt. Nåväl tryckte ner Ida i shamponeringen o började gnugga henne i skallen Det kändes mkt bra o proffsigt (enligt mig själv alltså) Ida såg inte så lidande ut . Sedan vidare till stolen igen där jag skulle fixa en frisyr, Hanna hade gömt saxen väldans synd kunde blivit riktigt kul.....!! Jag kammade, fönade lockade sprayade o stod i Ja resultatet blev väl inte så bra men Klara tyckte hon var snygg i sina lockar . Sen fick Ida gå loss på min skalle, det kändes riktigt bra Så nu har vi provat på frisörsrollen men det är inget för mig iallafall.
Torsdagen var det blomsterkurs igen det är bra mkt lättare o kanske lite roligare än frisseriet, skulle nog kunna tänka mig att hålla på med detta. Här kommer lite bilder från båda dagarna .

      

        


Dymmelonsdag !!

Ja då har det redan gått flera dagar på Layoff veckan , fy attans va det går fort . Idag är det dymmelonsdag o det är början på Påsken, om jag kommer ihåg rätt från något någonstans jag läst så fick man inte föra oväsen denna dagen utan det skulle vara tyst o lugnt. Ja det är något som passar mig precis som handen i handsken. Lugn o ro är precis vad som behövs såå skönt.
Vädret idag är väl kanske inte det bästa, regn o småburrigt . Idag hade min käre make beställt kärra så vi skulle köra bort alla grenar o trädgårdsskräp som vi dragit ihop. Utav alla nedrans dagar denna vecka så var det ju tvunget att vara skitväder, det började bra med lite dugg men det bara ökade i styrka så till slut så vräkte det ner, jag var dyngsur ända in på kroppen. Och inte nog med det, mannen hade tappat sina nycklar någonstans men var??  Vi letade överrallt i trädgården, bilen,  på kärran med allt skräp och om igen överallt men icke. Nu kan man tala om att vara SUR inte bara på kroppen utan även i sinnet grrrrrr...... Sista lasset fick han köra själv jag gick in, hmm kanske inta så snällt men det var nog lugnast för husfridens skull =) .  
Jodå han hittade nycklarna i bilen  på ngt konstigt sätt hade dom hamnat mellan sätet och handbromsen där satt dom inkilade, tur att dom fanns iallafall Så nu är det väl lugnt igen .
Förmiddagen tillbringades med att fika med "brudarna" från jobbet LInda Ö,Ida, Regina LindaN med sina kottar Hampus Lukas o Julia alltid trevligt att småprata lite . Lollo var oxå där men hon fikade med Pia istället hmmm.
Nu ska jag fixa här lite vi ska ju fara iväg på 1-årskalas imorgon

Nu har vi påskledigt JIPPI !!!!

Här har inte skrivits mycket på det sista men den gamla "mamutten " alltså jag har varit så himla förkyld i en helvecka. Jag har hasat mig upp på morgonen för att klara jobbet o gått dit som en zoombie o utfört mina sysslor, men absolut inte ngt mer. Kommit hem efter jobb o bara slängt mig i soffan, legat där som ett kolli tills det varit dax att lägga sig i sängen för natten, kan tala om att jag inte varit ngt trevlig sällskap denna veckan. Om ni inte tror mig så fråga mina närmaste? Eller dom kanske svarar att det är så för jämnan, att jag inte är så kul alltså !!
Nu ska här städas lite o fixas inför helgen, som jag hoppas bli lugn o fin . Visserligen ska vi på några kalas men där ska man ju bara sitta o vara trevlig hmm o visa sina bästa sidor , o bli uppasad med mat o dylikt. Det ska bli riktigt trevligt vill jag lova.
Ett kalas ska gå av stapeln i Ekedalen där Jakob fyller år , och det andra blir i Torbjörntorp där lille Ziggemannen  blir 2 år . Herregud vad tiden går fort. 
Kommer med lite mer rapporter senare om gårdagen då jag var på Södras blomsteraffär på lite "kurs" skitkul.

RSS 2.0