Bullbak

Vi hann med en promenad på Ålleberg igår iallafall, det var riktigt härligt fast än frågorna var lite krångliga, blir intressant att se om jag hade någor rätt.Det blommar för fullt nu vitsippor o midsommarblomster o liljekonvalj allt på en gång. Visst är det härligt.
Idag har det varit den stora bullbaksdagen, jag lovade i ett svagt ögonblick på ett föräldramöte att jag skulle baka bullar till niornas lägerskola i Falkenberg o det var en lämlplig dag idag tyckte jag. Så när mannen farit iväg till jobbet, han jobbar alla dagar nu i dessa deklarations o bokslutstider så plackade jag fram min assistent inte fullt så gammal som Mias monster( http://maias.blogg.se/) som hon förärat från mina goda vänner . Ökade på lite med degvätskan mot vad jag brukar för det är ju många bullhungriga tonåringar att mätta, så här ska bakas en ordentlig sats med bulls. Men herregud det bara jäste o jäste .Fick hämta upp syltgrytan o hälla över degen i för det rann över i  degbunken. Men det blev iallafall en rejäl hög med bullar nästan 140 stycken. Bara hoppas att dom duger ?  Sedan blev jag inspirerad av Mia som bakade bröd, så jag fortsatte o rörde ihop lite vad som fanns i skåpet för att för att göra lite brödkakakor. Dom blev rätt nyttiga mkt linfrö o kruska i. Mannen godkände dom till kvällssalladen o sa att det var riktigt gott .Tack Tack
Ikväll har vi nästan gjort färdigt i stugan , det ska bara spikas fast lite lister, dom är ditsatta men inte ispikade. Så nu är det bara att ha en liten invigning. Eller förresten kanske en stor med pompa o ståt o röda matttan o klippning av band hmm det tål att funderas på.
Nu känner jag att det är snart dax att sova börjar att dra i ögonen nu. Imorgon ska vi till Skövde o inskaffa lite grejor till Markus inför skolslut o lägervecka .
   

  Ihopkolijoxbrödkakor

Den lediga dagen

Ja då var man ledig då.......ja iallafall ifrån jobbet,  som vanligt så är det tusen saker som MÅSTE göras. Nu är iallafall städningen klar i hela huset o även stugan är urstädad för mannen ska olja golvet där i kväll. Jag hoppas kunna göra fix o pynt där i helgen. Har bara lite svårt att bestämma vilken färg som det där xtra ska gå i??!! Hmmm svårt.
Gårdagen ägnade jag åt att måla ovannämda stuga .(Såg ut som en förrymd fånge fick på mig en svart skärmlös keps.) 
Det blev kaffelattenyans,  måste varit väldigt svagt kaffe o mkt mjölk . Men det blev hyfsat bra.Det blir kul att inreda o möblera hoppas bli klar innan fredag.
Resten av dagen ska ägnas åt inköp, träning o förhoppningsvis en tipsprommis på Ålleberg med den käre mannen. Ska vi nog hinna med tror jag o kanske en fika där oxå .
Nää nu får jag inte sitta här på den stora rumpan längre utan sätta lite fart på den gamla kroppen.  Trevlig onsdagkväll på er.
Målarfången    Hoppas kunna röja i den här röran

Sushi o melodifestival

Ja då var det måndag igen då.... Det har varit 2 dagars ledigt men det känns som det varit en lång härlig helg ändå.Lördag fm var jag ju på Loppis (kolla förra blogget ) o kvällen var vi bjudna till familjen Larsson/Floryd på Sandstensvägen Vi fick förfrågan om vi ville komma på Sushiafton o Jaaaaa......Tack  det var vi ju givetvis. har ju provat en gång med visa protester men blev helsåld   mmm så himla gott. For iväg över berget till Maja o Topp där Jen o Andy o förstås Honey redan kommit. Jennifer då som är Sushidrottningen nr 1 fick sätta oss i arbete o det skars o hackades o rullades ris o godsaker i sjögräspapper. Trodde att det var jättesvårt, men det var hyfsat  lätt att greja ihop Det ska vara ett speciellt ris till ngt Japanskt . Vi åt o drack o bifallen var endast positiva .Fast nu sa jag inte riktigt hela saningen för Kjell tyckte att han fick en förnimmelse av ladugårdslukt ????? Han sa att det luktade ensilage hmm men det var bara han som tyckte det. Ja Jakob är ju inte jätteentusiastisk heller. Vi mumsade o åt så det stod härliga till , för att alla skulle bli riktigt nöjda så hade Mia gjort kycklingsallad oxå,  även den var supergod. Vi kollade in melodifestivalen o rätt låt vann tyckte alla. Tiil vinnarlåten serverades vi rabarberpaj med " vanilsasås" ( Mias benämning som liten) o likör för dom lyckliga som inte behövde köra bil hem.....Trötta var vi nog allihop, men jag o Jakob tog första priset jag halvdusade på braskuddar på golvet o Jakob i en fåtölj, det var sköönt. Men det var lite jobbigt att köra hem sedan,  den röda tuffade ganska lugnt hemåt i vårnatten.
     


Loppistankar !!!

Idag blev det sovmorgon....låg o gonade mig ända till 8.30 o det är sovmorgon för mig iallafall. Kom ner till nybryggt kaffe så härligt .
Den här veckan har varit helt fulltecknad , vet knappt vad jag gjort, dagarna har bara flygit iväg. Lite träning har det dock hunnits med (men alldeles för lite känner jag) . 
Grejat o ordnat inför gårdagens loppis som jag var väldans vankelmodig för att åka till. Har försökt hela veckan att få med mig ngn , men icke så jag for väl själv då o det gick bra.  Släpade in mina grejor en bil full ....... Hade fått ett riktigt bra bord där folk var tvugna att gå förbi både på ingång o utgång. Var där i god tid o tänkte att jag börjar väl att plocka upp i godan ro o sen tar jag en kopp kaffe o kollar runt lite...... Haha herregud hann knappt plocka ur första kassen (en sån där stor från Ikea ) förrän ett gäng "damer" började slita o dra i paltorna så innan kl 8.00 hade jag fått in 700:- inte illa för kläder som jag hade tänkte att lämna på insamlingen. Men det kvittar hur billigt o hur lite man tar betalt så nog sjutton ska det prutas, en liten  "ful" brosch tog jag 5:- för o den lilla köpsugna tanten satte upp tre fingrar i luften la huvudet på sned o sa -Te kona ???? Men nää tesagt är tesagt o tesagt gäller.. Hon gick iväg men kom tillbaka lite senare o köpte den för 5 spänn Hahaha......... Mycket prat o mkt skratt blev det det är så himla kul. Jag tror att jag skulle nog egentligen hålla på med försäljning o dylikt. hmmm. Klockan gick fort o 13.00 var det dax att packa ihop o jag lovar att det var betydligt mkt mindre grejer med hem (Till glädje för mannen som länge varit trött på alla mina loppislådor som stått överallt.fast mest i garaget)  Och JAJAJA  det gick ihop sig med råge , inkomsten dubblades o lite till från tidigare belopp i texten  =)
Så här kommer en uppmaning RÖJ I SKÅP O LÅDOR O ÅK PÅ LOPPIS ......................................

Mellan hägg o syren

Skomakaren tog ledigt mellan hägg o syren, nånstans har jag hört detta om det är en visa eller dikt vet jag inte . Men nu blommar både häggen o syrenen .
Mannen kom in med en bukett som doftar så ljuvligt så det nästan kniper till i hjärtat.
Visst är det härligt om man bara kunde sätta sig ute o njuta nu , men det är ju bara så mkt att göra jämnt. Antar att det är så för alla ? Har jag rätt??
Men det går mot ledigt , det är ju snart KristiHimmelsfärd o då blir det långledigt  IGEN.....Så "gött"
Idag tog jag mig i kragen o tog två pass på Form välbehövligt för den gamla kroppen. Där träffa jag Mia som oxå ville pressa sig lite .Det var faktiskt inte bara vi där lokalen var överfull fanns inte brädor till alla . Verkligen ett populärt ställe.
Nu får det bli en kaffeskvätt o lite tidningsläsning o sedan hopp i säng . Tidigt upp imorgon igen 4.45 ringer klockan =)

 


Veckans trädgårdsbild

Visst har det hänt mkt på en vecka i trädgården . Det blommar för fullt , det är bara grannens garage som just nu är arbetsstillestånd på.Syrenerna blommar Måste bara hinna njuta av detta......

 

Sammandrag av helgens bravader

Ja då sitter man här igen o har lite ångest över att helgen har gått så fort igen. Fredagens fikande hos Lena o Hasse var trevligt det är så kul att träffas , fast det blir för sällan.Malin o Ellen var där oxå , lite blyg först men när spärren släppt så var det full fart på det lilla trollet.. Nu ska dom sälja huset ska bli spännande att se hur det går, det är visst dåligt om hus där till försäljning. Lycka Till.

Klockan 18.30 var vi,  jag o mannen i huset uppfräschade o klara för att fara till Kälvene. Vi blev hämtade av S-O i den fina bilen , har tyvärr ingen bild. Jag blev så till mig o notalgisk så jag glömde av det. Satt i baksätet o bara njöt av åkturen o drog in den ljuva doften av läder åhhh vilken känsla.........
Vi åt o drack o mådde förträffligt Carina hade fixat trerätters sååå himla gott alltihop. För att inte tala om allt gott drcka som vi fick. Man blev nästan lite rusig eller ja det blev man =)  Det blev mkt tjötande på oss allihop ingen är ju speciellt tyst av sig. Det var en mkt härlig kväll Tack så väldans mycket herr o fru Holgersson. Nästa gång är det vår tur.
 

Lördagen var rätt lugn, åkte till Skövde för att kolla in min födelsedagspresent jag ska få en bärbar dator av min man.Men det är svårt att välja finns många varianter .Det är inte bestämmt ännu. Något som är bestämmt är att vi ska fara till Riga över Midsommar o det ska bli så attans roligt. Mia o Jakob blev sugna på detta oxå så dom hänger på.

Idag har vi varit i Mullsjö Pingstkyrka, det var "lille" Jonas som skulle konfirmeras. Efteråt var vi hemma hos fam Larsson o fick mkt god mat o fika. Det var fullt med släktingar där som grattade. Hoppas att gossen var nöjd.?Sofie underhöll oss med sång o gitarrspel .

   

Härliga sköna lediga fredag!!

Ja då var det fredag igen o ledigt såå skönt, men vart tar tiden vägen egentligen. Känns som det är måndag o fredag hela tiden...Vädret är väl sådär halvbra lite kyligt o blåsigt men solen har iallafall varit framme. Ska visst bli mulet åska o regn o det är inte kul alls.
Startade morgonenen med att sätta mig i stolen hos "käftis" hmm det är ju inte något favoritställe, men det är ju tur att dom skickar kallelse för annars tror jag nog att jag inte skulle ta mig dit i första taget. Jag överlevde faktiskt o det var helt ok förutom att det gått ur en flis som skall åtgärdas , skulle gå snabbt o smärtfritt som den snälle Sune sa.(kan man vara lugnare än den mannen?)
Nu ska jag gå ner i min källare o fixa min favvosyssla (not) nämligen stryka tvätt, tar väl någon timma att bli klar .Sedan blir det att flura ut ngn middagsmat för herrn i huset dyker väl upp vid 12.00 tiden o är hungrig Eftermiddagen ska jag tillbringa i Götene hos Anna-Lena för lite prat o kaffe.
Ikväll ska vi till Kälvene o herr o fru Holgersson ska bli väldans trevligt tycker jag .
-Nää nu så får jag ta o sätta lite fart o få mitt beting gjort.

Hoppas ni får en skön ledig helg passa på att göra ingenting,  det är snart måndag igen............

Nykterhetskontroll

Har varit m sonen på föräldrainformation om lägerskola  ikväll. Det verkar bli en bra vecka för ungdomarna dom ska bo på ngn kursgård i Falkenberg. Jag som aldrig kan hålla mun lovade att baka bullar till deras fika. Undrar hur många 100 man ska baka tro?? Dom är ju rätt bra på att käka i den åldern. Så det är väl bara att ta fram assistenten o knåda på....Jag skjutsade Mackan till Ullene igen, vid Torrevalladammen blinkade en bil på mig, ingen som jag kände. Gasade på lite o jisses där stod farbror polisen o vinkade Hej Hej !! Fick stanna o visa körkortet o blåsa, Hmm det är ju inte så lätt brukar tappa luft hosta o bära mig åt. Men det gick riktigt bra o jag var nykter Vilken himla tur va!!

När jag var på väg hem mot Fale 6 så sken solen så jag blev lite sugen på tipspromenaden på Ålleberg .( Här i stan hade det kommit en rejäl störtskur)  Så det var bara att lasta in mannen i bilen och fara upp till bergstoppen. Vi var ute i sista minuten, men vi fick vår lapp o drog runt . Det var som vanligt blandade frågor en del jättelätta o en del mer svåra. Ska bli intressant att se resultatet på lördag?? 
Tänk vad det ändrar sig fort i naturen bara på några dagar. Det blommar för fullt. Vitsippor,  violer(?) och det är till och med stora knoppar i liljekonvaljen. Hjälp det är ju alldeles för tidigt, ska ju inte komma förrän till skolavslutningen. Gick en runda i trädgården oxå det blommar o växer här med så det knakar. Syrenerna är oxå nästan utslagna
LJUVLIGA TID SOM KOMMER

Gråväder hmm

Visst är det konstigt, det har varit så vackert väder väldigt länge, o nu andra dåliga dagen så deppar man ihop totalt. har tappat all lust till att göra ngt vettigt. Men det finns ju som vanligt långa listor som måste eller borde göras.....Men jag har bestämmt att idag skiter jag i det. Ska ta mig en promenad nu,  får väl "palta" på mig vinterpälsen o vantarna o ge mig ut. Skulle behöva ngn som kickade mig därbak just nu. Kanske dumt att skriva det här, finns säkert några som med glädje skulle sparka på ordentligt  =)  haha....
Jaha, inte blev man muntrare av att höra vädret på Tvn nu -Idag kan man behöva regnkläder för det kommer in ett regnområde över oss säger den leende Tone Bekkestad   PUUH.. (hon har nog ätit gladpiller)
Nää fru Karlstedt, nu får du ta dig i kragen o skärpa dig lite . Det behövs lite regn så "potätera" växer.
Japp då var det färdigdeppat för idag .Nu tar jag mig en mugg kaffe o sen blir det "gåpjuck" på o en liten runda, sen fixa lunch o iväg till muntra Volvo.........

Tjingeling på er. Hoppas er dag var lite muntrare.

Nu är den långa lediga helgen slut....

Ja som vanligt så rusar bara tiden iväg. Tänk att en helg kan gå så fort. Känns inte länge sedan som jag tog söndagskorten o la ut här på bloggen. Så nu är det dax igen, o det har ändrat sig mkt igen sen sist. Det grönskar o blommar så det knakar i buskar o träd. Grannens garage växer oxå, men mest på höjden ser ut som en stor  maskinhall=)
 

Första dagen i Maj firade vi ju in Börje o Annelise födelssedagar, det var mkt trevligt god mat o en helt undebar kaka/tårta till kaffet. Lägenheten var riktigt härlig stor o ljus med sjöutsikt,  ja om man sträckte på halsen o kikade mellan husen så. Men det behövdes ingen spegel som i sällskapsresan...... Vi tog en prommis efter allt ätande o blev guidade av Annelie gick utmed sjökanten o det var så vackert i solen o värmen. Har bestämmt att vi ska ta minst en tur dit i sommar, kanske blir fler för det fanns visst ett ställe med goooda räkmackor o ett annat ställe som hade våfflor o kaffe mmm.....SÅ det är väl bara att packa nattpåsen o flytta in några dagar !!

Lördagen var det trädgårdspyssel som gällde, vi fick mkt gjort. Man känner sig nöjd när man rensat o fixat o planterat lite växter. Bara att hoppas att det inte blir frost nu, får väl ta täcket o lägga över de små isåfall. Det blev lite grill oxå framåt kvällen, bäst att passa på man vet aldrig när regnperioden infaller. 
Jag o Markus avslutade kvällen med en promenad på Ålleberg, det var riktigt "gött". 

Idag fick vi ett litet snabbbesök från herr o fru Holgersson, vi ses alldeles för sällan tyvärr. Blev kaffe o en liten men trevlig pratstund. Carina skulle jobba idag (stackars hon ).  Får ta mig i kragen Carina o bestämma en kväll för mer prat över lite öl o vin . Ser fram emot detta. 
Då var det "tesagt, o tesagt gäller.".....


Nu ska det snart bli kaffe här, sa till min man snällt o rart  (haha) att han kanske kunde sätta på "pannan". 
Imorgon är det arbetsdag igen jobbar "senvecka" usch inte kul alls, men det är fyra dagar sen är det ledigt igen. Då är det en fullspäckad helg igen Jonas ska konfirmeras i Mullsjö.




 

Kära rara besökare !!

Hej på er alla mina besökare vore väldigt roligt om ni skrev en kommentar eller en hälsning när ni varit inne o kikat , alltid roligt att veta vem som varit inne o hälsat på o läst mina rader.
TREVLIG HELG PÅ ER ALLAHOPA


Välkommen sköna MAJ ........

Ja då har vi firat Valborg. Började dagen med att ta en fika med brudarna på jobbet på Nya Konditoriet. Det är alltid trevligt att träffas utanför jobbet. Det är ju riktigt långledigt pga våra Layoff dagar .

Jag har bestämmt att jag verkligen ska ta vara på den här helgen o riktigt njuta av ledigheten o solen . Det verkar som det ska bli bra oxå nu är det sol sol o sol ute o alldeles vindstilla Precis en sådan dag som Maj ska börja med . Nu sjunger en manskör på radion  Sköna Maj Välkommen....det är riktigt så man får rysningar, vackert vackert.

Kvällen tillbringades med nära o kära, syster Monika m familj o barna m respektive var här . Vi grillade som sig bör en Valborg, kanske lite kyligt i luften , men varmt i hjärtat. Efter att vi fyllt magen med mat o divese drycker ( en del var väldigt hungriga o åt med slev o en del blev matade)   så kom vi på att vi skulle kolla in när musikkåren o drillflickorna skulle ta sig upp till Mössebergsgården . Det är ju så torrt i marken så det är eldningsförbud i hela Skaraborg . Lite synd för det är ju tjusningen att se på elden o höra sångerna. Men vi var inte rådlösa, vi tände en egen brasa i vår lerkruka, det blev riktigt mysigt .
Ja vi sjöng oxå efter bästa förmåga Vintern rasat ut..... stackars våra grannar dom får uppleva mkt från Fale 6 Men man lever bara en gång, så nu har vi startat en ny tradition vårbrasa hos oss. Några var badsugna o kröp i "badbaljan" det var väldigt varmt tyckte lille Pontus. Han sa tidigare på dagen till mig - Att det förstår du väl moster KIna att det går inte att bada det är ju för kallt ute. Men det var för varmt kanske inte ute men i vattnet. 


     


Idag ska vi ta oss en tur till Vänersborg för att hälsa på Börje o Annelie .
Trevlig första Maj på er !!

Skogsmullar!!

Ja nu har det planterats i storskogen igen då , det var ett år sedan sist. Jag kan väl inte påstå att jag har gjort så mkt men jag har varit med ett par gånger iallafall o varit handräckare. Plantorna är så små o taniga men det blir stora julgranar av dom oxå tar väl ca 10 år att bli en kanske lite stor julgran. Kan ha fel .......Har kollat in en riktigt fin gran för årets julfirande, kanske lite tidigt men bästa att vara ute i god tid , får väl sätta ett rött band i den så jag hittar den igen =)

LITEN     BLIR      STOR                                          SKOGSMULLE SJÄLV

         


Hittade detta oxå i skogen undrar vems det kan vara ??


RSS 2.0