Ont gjorde det!!

Ja fy attan det kändes rejält idag på massagen ingen mild behandling där inte  det känns som om jag blivit överkörd av en dumpers.  Många små punkter som är var ömma tidigare men nu........ oj oj ska bli intressant att se hur det känns imorgon . Har just blivit klar för att åka till Skövde duschad o fixad  . Det blir Svennemannen som kommer o hämtar mig , visst är han en snäll kamrat. 
Mannen jag är gift med , har det hektiskt nu far omkring o gör inventeringar o räknar hit o dit för att det ska bli ordning o reda på siffror o företag . Han är nog rätt slut ikväll . Det blir nog lite bubblande i poolen ikväll tror jag o lite småmys i Tv soffan tillsammans med Oldsberg och Hellberg hmm . 

Trevlig fredag kväll på er
 

Dagens klokord

Livet behöver inte vara pefekt för att vara underbart
                                                                                   okänd

Lediga härliga fredag

Ja då var det fredag igen så sköönt.........  Har tänkt att det ska bli en riktigt go dag  kl 11.00 har jag bokat in en aromaterapimassage på Lilla Spa här i stan det här ett helt underbart ställe som som drivs av en tjej från Indonesien gift med en svensk och nyss fått sitt andra barn ( i söndags) men förmodligen är det väl Jill som masserar Fia borde ju vara ledig =) lr
 Man blir knådad till max det gör "skit " ont först men sen infinner sig lugnet o avslappningen . Så när man går därifrån svävar man hemåt  med ett saligt leende på läpparna. Ser att klockan rusar iväg kanske får skynda mig lite kan väl inte chocka stafolket med att komma i nattdräkten haha  .
Kolla gärna in denna sidan  http://www.lillaspa.net  så får du se vad skönt jag ska ha . Lite avis kanske ?? 

I eftermiddag ska jag till Skövde på After Work med folksen från Kamratstödet på Volvo i Skövde ska bli kul men vet inte om det blir tåget eller om Svennemannen kommer hmm vi får se
Ha en riktigt bra dag alla

Dagarna går

Ja då är arbetsveckan snart slut igen , som vanligt så är det ett tag sedan jag bloggade. Så här kommer en liten tillbakablick på veckan .
I lördags åkte jag till Götene för att hälsa på Malin o Jonny o lilla Ellen .  Ann-Marie mötte upp vid korsníngen i Götene då jag ju inte hade en susning om var huset låg.   Det är så himla kul att träffa dom det blir ju alldeles för sällan . Det var full rulle på Ellen jag fick läsa saga för henne o hon förevisade sitt rosa fina rum. Hans o Anna-Lena kom en sväng oxå , ja Hans släppte av Anna-Lena för han skulla åka en tur till ett av alla grabbars paradis Biltema (det andra är ju givetvis Jula) när han varit där o shoppat lite så kom han lagom till att vi fikade . Det var en mkt trevlig pratstund , nu har vi bestämmt att det inte får bli så långt till nästa gång..........

Eftermiddagen åkte vi till Västorp för att fixa sladdar till en Tv som vi släpat dit tidigare , kom lagom till em-kaffe inte alls illa o som vanligt alldeles för mkt kakor gott men men.   Vi tillbringade kvällen i Tv-soffan i lugn o ro sköönt.

Söndagen var minst lika lugn fast vi var ju på Kjells jobb o gjorde én liten städning , men vi är riktigt organiserade nu så det går fort som bara attan .  Framåt eftermiddagen for Markus till Ullene , han var nog glad att åka för mammut hade varit mkt tjatig o besvärlig . Det är  ju dax för val till gymnasiet o det är inte lätt. Hur ska man veta vad man vill bli i framtiden speciellt när det det är lite jobbigt med skolan o med en mamma som BARA tjatar .

Sedan kom vi till måndagen då det var time för planeringskonferens Vi for till Mullsjö med styrelsen planering o prat inför 2009 . Det kommer nog att bli ett tufft år för oss alla även om vi inte har ngt varsel i Floby ännu..
Jag var inte riktigt på humör vilket påpekades av flera stycken i gänget , ibland är man lite ur gängorna .  Tog mig en prommis på em till Monika där dom blev långa i ansiktet när moster knacka på =) kul kul.
Ett litet dopp i bubbelpoolen fick det bli senare på kvällen det var sååå varmt dimman lr ångan låg tät över  skallarna och skrattet bubblade ligga bra som poolen.
Det är skönt med detta gänget för så allvarliga vi kan vara ena stunden ligga snabbt kan vi släppa loss o ha roligt nästa. 
Åh vad jag gillar er allihop..........
Idag har det varit en "vanlig" jobbdag fast inte ! Vi har städat o 5S:at  fast om jag ska vara ärlig så har det väl mest blivit prat igen.......
Nu har vi precis sett "semestersvenskar " på Tv från Thailand visst känner man igen en del o visst längtar man dit igen . Har sagt det förut o säger det igen det bästa landet jag varit i (hitills) .
Men nu är det väl snart nattidax för små barn o äldre damer . Så då får jag gå o lägga mig
NATTI NATTI !!
    

Lilla Ellen                             Fam .Andersson o Mann o AnnMarie    

Dagens klokord

Märkligt att denna stund snart kommer tillhöra det förflutna
                                                                                                      Okänd

Fredagsfest med Thailandskänsla

Ja då var det fredag igen , det är skönt . Vi har haft besök ifrån Ekedalen ikväll alltså Mia o Jakob . Jag hade bestämmt att vi skulle äta lite Thaimat .  Det blev räkor med sting ala mammut  kycklingspett m jordnötssås ris o sallad . För att höja stämningen lite till så hade jag dukat med pinnar . Det är lite krångligt men skam den som ger sig . Kjell käkade hela måltiden med sina pinnar bra gjort , vi andra gav upp lite tidigare.   
Det var bestämmt att det skulle bli ett dopp i bubblet oxå men jag o Mia blev kvar inne framför Tvn o såg färdigt på Lets Dance . Tänk bara tänk om man  kunde dansa bara ett uns av vad dom kan . Att få sprätta runt i en Jive eller glida fram i en tango. Åhh vilken känsla det skulle vara . Ett tag var vi ute o dansade rätt mkt men nu för tiden är det  mest soffläge som gäller . Varför blir det så ?? Kanske dax att ta nya tag o släpa sig själv o guben ur soffan o dra ut på dansgolvet igen .  Hmm nå`t att tänka på . Nå`n som är sugen att hänga med på lite styrdans till våren?
Folkets Park Falköping Tjaa varför inte!!
Här kommer lite bilder från kvällens bravader .
         

Dagens klokord

Ordning och reda pengar på fredag,  brännvin på lördag då är pengar förstörda
                                                                                                                    äldre dam på antikrundan  =)

Uppe med tuppen

Ja då var man uppe med tuppen eller snarare uppe före tuppen . Skrev ju igår att jag mådde riktigt bra o det gör jag fortfarande,  så bra att jag inte kan sova. Vakna en stund innan 04.00 alldeles klarvaken , inget som väckt mig utifrån utan bara så vaken. Var gör man kultar runt o försöker somna om igen  räknar får och en massa andra konstiga djur som försöker hoppa över ett staket som är alldeles för högt  (fniss) . Helt omöjligt det går bara inte , ligger o lyssnar på de ljud som finns runt omkring lätta snarkningar bredvid o ngn bil som hörs utanför annars sååå tyst.  Ligger o funderar på dittan o dattan men inser att det är ingen ide att ligga kvar blir bara irriterad för att sömnen inte kommer tillbaka så det är bara att stiga upp o göra morgonbestyren . Läsa tidningen i lugn o ro , men den har väl inte kommit än! Kanske att jag kan vara klar i tid idag när Svennemannen ska hämta mig för skjuts till jobbet. Känner att det kommer nog bli en låång o jobbig dag . Får väl ta en "höneblunn"  under dagen. 
Hoppas ni haft en bra o skön sömn??

Dagens klokord

Att ta medicin är inte roligt,  men att ha roligt är en bra medicin
                                                                                                 Japanskt ordspråk

Åh vad bra jag mår!!

Är det så här det känns när man mår bra (ja rätt bra iallafall) ?? Har fått tillbaka arbetslusten o det känns riktigt lätt att jobba både hemma o borta ( på volvo alltså) Idag jobbade vi till 15.06 en ganska lång dag ,  då vi gått igenom hur vi ska bäras oss åt när vi ska städa på jobbet så nu ska det dokumenteras och sättas upp på våra små tavlor som finns snart överallt i fabriken......... Så när jag kom hem så drog jag igång att städa på övervåningen damma , dammsuga o torka golven , det gick som en dans  utan att ha gått igenom hemmets städrutiner o inte har jag dokumenterat det heller ,så vem vet jag kanske inte gör på rätt sätt hmm. 
Sedan var det att hoppa in i bilen hämta Kjell o åka till Coop o veckohandla . Brukar variera mellan Ica supermarket o Coop för det är ganska tråkigt att handla mat eller vad tycker ni??  

Ja nu är det nystädat,  påfyllt i kylen o frysen o jag är nyduschad o ska sätta mig i soffan o kolla in semestersvenskar på Tvn,  programmet från Thailand som jag skrev om tidigare . Herregud är man så fånig som turist ?
Om jag är frisk o pigg så finns det ngn annan som mår kass ,  Markus är liggande med huvudvärk o lite feber inte kul alls men förhoppningsvis så är han väl pigg till helgen.  Så ha en fortsatt

Dagens klokord ??

Jag kan ha mina fel, men Kjell hör inte till dom......
                                                                            Kjell

Dagens klokord!

Njut av livet det går inte i repris

                                                okänd


Ja då var det måndag igen

Ja då var  det ny vecka igen , o måndagen har snart gått. Helgen går så fort , man tycker att det är fredag o ledigt men sviss så är det måndag igen . Det måste vara lite åldersrelaterat att tiden går fort ?? Är det fler som tycker likadant??  Det har varit en blandad helg med olika aktiviteter   .  Lugn fredagkväll i Tv-soffan som vanligt inte mkt att titta på men givetvis så blev det På spåret med charmkillarna Filip o Fredrik , de verkar helnojiga men är verkligen duktiga.   
Kjell gjorde sin första övertidslördag för denna säsongen men jag kan garantera att det inte blir den sista , så jag tog en promenad upp till sta`n o stämde träff med "lilla guben "för en fika . Det var mkt folk på stan finns inte så mkt annat att göra när folks plånböcker börja att tunna av.....än en liten pratstund o fika. Det är ju såå mysigt.  
Eftermiddagen tillbringades på prommenerande fot i Ekedalen tillsamman med Mia Jakob o deras kompis Linus ( en trevlig prick)  det var rysligt blåsigt men vi visste ju vad som väntade på Sandstensvägen när vi knatat runt skogen .
Nybryggt kaffe o ugnsvarma cockies mmmm  . Jag o Mia hade köpt Harry Boy o var så gott som säkra på att vara storvinnare innan kvällen var slut. Men så sjutton heller det blev som vanligt skit o ingenting . Så det var bara att tacka  för sig o åka hem till Falköping igen o jobba ett tag till på den miljonen som är väldans svår att få ihop =) 
Söndagen var en grå o dyster dag småkallt o "röset"  Gjorde liite nytta iallafall med att plocka undan o röja lite gamla papper o skräp och förbereda middagar inför veckan . Kan jag ha blivit inspirerad av  ungdomarna i Ekedalen tro ??
Svårt att somna på söndagskvällen o ännu svårare att komma upp idag på morgonen usch . Jobbet var inte kul idag mkt krångel fast man får vara glad att ha ett jobb i dessa tider (som sagts tidigare många ggr) o jobbarkompisarna väger ju upp mkt.
Blev lite besviken på Svenne o Tojje som fick reda på att jag bloggar o blev väldigt förvånade , kommer inte riktigt ihåg kommentaren men nå`t i stil med att   -Va, sysslar du med sånt gamla!!!!!!! haha om dom bara visste ......
Nu ska jag sätta mig i soffan o kolla in hör o häpna IDROTTSGALAN 

Tjing!!


Dagens klokord

Den som alltid vet bäst , lär sig aldrig något.
                                                                   Okänd

Dagens klokord

BÄTTRE DÅLIGT MINNE ÄN DÅLIGA MINNEN
                                                               "Trollpackan"

Tv-kväll m reseprogram o Lasse Winnerbäck

 Dagen har tillbringats på Verkstadsklubben hela dagen med möten mail o telefonkontakter.  Diskussionerna har gått på högvarv idag finns mkt att ventilera i dessa tider.  Imorgon ska vi på konferens i Lundsbrunn blir fullt dagsschema men hoppas att kunna få in en liten massage på em det är ganska dyrt där men det kan det vara värt.    Så här ska packas en liten övernattningsväska strax . Jag brukar ju förbereda o planera i god tid , men vet inte vad som hänt med Karlstedtskan allt sker på två röda o gärna i sista stund   hmmm mkt konstigt......

Men åh vad det är skönt med nystädat hem uppfyllt kylskåp och en alldelse nybadad kropp och sen få slappa i Tv-soffan  . De visade ett program från Phuket o delvis där vi var i november , nu kom den där hemska längtan tillbaka igen . Kände igen en del av reseledarna , men det blir väl mer från den gode Anton nästa gång vår käre "besserwisser"  fast han var rätt bra ändå.....
Och efter det så visades det turnefilm med Lasse Winnerbäck , han är ju bara så himla bra . Vilken otroligt ödmjuk o fin människa  Ångrar verkligen att jag inte sett o hört honom live . Tur man kan lyssna iallafall Tack Mia som lärt mig tycka om Lasse.

       DSC 0138

Dagens klokord

DEN SOM GÅR OCH VÄNTAR PÅ SVÅRIGHETER FÅR GENOMLIDA DEM TVÅ GÅNGER
                                                                                                                                                B.PORTE

VarselSverige

Idag har jag varit i Skövde på försäkringskonferens mkt trevligt o intressant men man blir ju så trött av att sitta still o lyssna ,föredragshållaren Håkan Svärdman från Folksam som pratade före lunch hade ämnen som nyheter i socialförsäkringarna o välfärdsbarometern.............hmm hur kul låter det ?? Men det var bra , somnade inte en enda gång . Däremot efter lunch så fick Ann-Gerd nästan sitta o nypa mig i sidfläsket för att jag skulle hålla ögonen öppna iallafall större delen av tiden.  Sedan var det lite dragning på lotter som vi fått vid start . Åh vet ni vad ??
JAG VANN !! JA just det  ni såg rätt jag vann en cykelhjälm,  kan ju vara bra att så man inte cyklar omkull o dänger i skallen.  Kändes bra sedan att åka hem fått bra information och ja allt kändes bra  .  Då kommer dråpslaget --
VARSEL VARSEL på lastvagnar igen .... ska det aldrig ta slut någon gång??
Kollade in Mias blogg o fick se att Jakob ringt henne om varslet , han jobbar ju på lastvagnssidan i Skövde o kommer väl bli en av dom drabbade . Men när vet dom ju inte . Å då blir ju lilla Mia orolig o bekymrad hur det ska bli med allt . Det kan man ju förstå . Det är banne mig inte lätt att ge råd heller i detta läget när dom frågar . Försöker lugna men vet inte om det hjälper.   Väntar bara att det ska smälla till med varsel även i Floby undrar ju hur länge vi ska klara oss där .
Snart vill man inte höra på radion eller titta på Tv längre vart man kollar så är det VARSEL J...A skit .  
Bara hoppas att det snart vänder till det bättre. Som Mia skrev i sin blogg  (maias.blogg.se) efter regn kommer sol
Nu är det hopp säng klockan ringer 4.50 imorgon bitti .

natti natti


Dagens klokord

En dålig dag är egentligen som vilken dag som helst.
                                                                                  Okänd

Slöaste söndagen !!

Idag har varit en riktig slö dag . Vaknade visserligen tidigt , men gick ner o fixa kaffe o hamnade på soffan istället med dagens GP läste lite o slumrade till en stund igen , det är ju helt värdelöst  man blir som en zombie  slö o seg i huvudet.  Bara att kliva upp o slänga sig i duschen o hoppas på att vakna till . Jag var antagligen lite för högljud o väsnades för mkt för övriga familjen började att  grymta lite i sina sängar de hade säkert gärna sovit en stund till idag.  Vi var väl lite halvtrötta efter gårdagens kalajsande , som för övrigt var "skit" kul. Tack för alla fina kommentarer !! 
Efter lite frukosterande (Mias Uttryck) o kaffande  , så plockade vi bort allt o då menar jag allt som har med julen att göra .
Det känns såå skönt att bara tänka framåt nu mot ljusa o varma tider .
- Åhh  tänk er trappfika i morgonsolen o fågelkvitter hmmm  va "gött" de ska bli.

Nu är det dax att börja tänka på morgondagen , den första arbetsdagen på detta året. Det ska iallafall  bli kul att träffa alla kompisarna igen.
 
Trappfikat vi väntar på .........

Dagens citat

Också i lexikon kommer arbete före succe
                                                                     Okänd


Julgransplundringsdagen

Ja då sitter man här vid datorn igen , lite lagom trött o rätt nöjd med dagen  ändå .  Har haft lite julgransplundring för den Larssonska/Karlstedtska/Wendelsskasläkten .  Klockan 15.00 så började gästerna troppa in från olika håll bla Floby , Torbjörntorp ,Mullsjö, Skövde och Vänersborg.  Mia kom själv från Ekedalen då sambon hade en spelning med sitt band Ekulaized (stavfel??) i Skövde .  Vi började kalaset med att gästerna fick dra en lapp med ett uppdrag som skulle utföras under festen (Mia hade plitat ihop det mkt bra)  Det var allt från att duka fram / duka av till att städa efter den utslängda granen  berätta historier  skriva rim diska göra partytrick mm.

Morfar fick uppdraget att starta dansen kring granen där de flesta dansade runt o sjöng av bästa förmåga. Pausade med lite fika,  nybakt bröd och de sista julostarna . Länsade vad som fanns kvar av allt julgodis som vi knappt ens smakat på . Nästa år ska jag inte göra ngt godis . Fast det säger jag ju varje år , och gör om samma sak igen år efter år , att man aldrig kan lära sig.  På alla julgransplundringar med klass så ska man ju ha fiskdamm , och det fanns ju givetvis hos moster/faster Kina , men det var bara de tre minsta som fick napp .  Efter att alla fått fyllt magen med diverse gottisar  och småbarnen lekt och tonåringarna spelat sitt älskade WOW  så var alla rätt trötta o satt mest o småpratade lite innan det var dax att fara hem till sitt....... Zigge o Lizzi gav upp allra först , men så hade de hållt igång hela tiden med diverse småbus o lekar . Dom somnade nog gott ikväll.

Laszlos rim: Att träffa vår släkt
                         är alltid fräckt
                          Att hitta på rim ä inte så lätt
                          eftersom orden inte kommer rätt
                           När Kina ställer till värsta festen
                           då hurrar resten 

                                  


Lekledaren                                   Små grodorna små...             pappas lilla kråka                     En hel hög kusiner
                                     

                        
             
           Visst är vi lika???!!!   
                                                      
            Mia o jennifer provar fotmassage på spikmatta                                                                                       

Dagens citat

Den som inte kan vara ett gott föredöme , kan ju alltid vara ett varnande exempel
                                                                                                                                 Catherine Aird

En vanlig fredag lr??

Ja nu har den sista lediga vardagen snart tagit slut. På måndag börjas  det igen . Vi hade en liten upptaktsfika på Nya Konditoriet idag , hade samlats en hel "hurv" med  jobbarkompisar vi blev 10 pers + några småttingar  som tog en fika o pratade lite . Ingen som var direkt sugen på att börja jobba igen , men ngn gång måste man ju starta upp den gamla kroppen .
I ett anfall av arbetslust så drog jag igång att baka lite bröd på eftermiddagen , det blev riktigt lyckat , ska bjudas på imorgon då vi ska ha julgransplundring för Larssonska släkten o delar av den Karlstedtska . Hade god hjälp av Pontus som bakade för glatta livet , han gjorde 3 specialbrödkakor modell mindre.

Idag gav förresten Pontus upp sitt besök i Falköping han fick en sådan våldsam längtan efter mamma att hon fick komma hit o hämta honom. Men han var tveksam , fundera lite hit o dit men mammalängtan är svårt  så nu är här barnfritt  o ja gubbfritt oxå ,  fast tonåringen sitter på andra våningen o spelar  WOW ,  han har varit social flera timmar och gick just upp.  Kjell är med sina pingispolare o rullar klot ikväll o så har de sin årliga prisutdelning kan nog dröja länge innan han ramlar in inatt =)    Ja se "pojkar"......

Blir nog tidig säng för mig ,  det verkar som att det bara är dåligt på Tv-n som vanligt. Kanske en god bok ur hyllan eller radio det kan vara rätt bra på fredagkvällar .
Hoppas er dag varit bra . Imorgon tar vi sovmorgon (tror jag)
Natti

  HÄR EN BILD PÅ TOMTEN O PONTUS 

Dagens citat

Utan vänner skulle ingen välja att leva,   även om man hade alla tänkbara ägodelar
                                                                                                                                  Aristoteles


Längtar tillbaka till Thailand



Nu är längtan tillbaka till solen värmen o den goda maten i Thailand mkt stor. Vädret här är just inte det bästa kallt en dag slask o blask den andra. Så vad gör man ?? JO , kollar in sina bilder o får lite längtan i magen . Det var nog den bästa resan hitills iallafall .
Om du är nyfiken på hur vi hade det så gå in o kolla denna sidan www.resedagbok.se/Just1Swede  ÅHH vad "gött" det var.

Nu är det nattningsdax för Lille Pontus pyjamaspåtagning och tandborstning sedan blir det Pettson o rävjakten o vi ska sova såå gott o länge o drömma om vår och sommar.............

Dagens citat

GÖR INTE SÅDANT SOM DINA VÄNNER INTE BÖR FÅ VETA
                                                                                                           SENECA

Stryktvätt

Finns det ngt tråkigare än att stryka tvätt? Absolut ingenting , men det måste ju göras iallafall . Har stått vid den hemska brädan alldeles för länge men nu är det klart TJOHO . Men säg den lycka som varar länge, snart är det  väl fullt igen.
Nu ska här nattas o lyssnas på saga igen för Pontus, men nu börjar nog det längtas liite efter mamsan för
-Jag kanske ska åka hem imorgon får se då om vi ringer till mamma men vi ska ju baka o plocka bort tomtarna först  (Pontus kommentar)   så det blir nog inga fem dagar,  mammalängtan kan bli för stor ibland .
Det känns att man inte är van vid så små telningar för man blir ganska trött i skallen av allt prat hela tiden . Så ikväll blir det väl Pettson som det ska lyssnas på tror jag
Natti natti


Dagens citat

Man väntar så länge på att bli vuxen men det blir man inte,
man blir bara äldre
                                                                                                      Okänd


Syskonbarn på nattbesök

Ja då ringde klockan vid sju inte så tidigt egentligen för mig då jag går upp före fem när det är jobbtime för mig , nää idag var det mannen i huset som skulle kravla sig upp ur sänghalmen o knata iväg till jobbet.
Men tillbaka till gårdagen då vi fick besök av lille Pontus som ska var här några dagar , han har bestämmt att det ska bli 10 dagar , kanske kan bli lite svårt då det är dax för Volvoarbete på måndag igen (Hur kul känns det då?? )
Efter Tv-tittande pyjamaspåtagning o tandborstning så var det dax att bädda , det fick bli madrass på golvet . Men vilken sida skulle han ligga på ?? Efter lite pratande hit o dit så var Kjell favorit o det blev hans sida . Omstoppning o godnattande av Pontus o rektorn ( litet rosa gosedjur). Vi brukar alltid somna till lite radioprat i vanliga fall  men har man en liten 4,5-åring på besök så gäller andra val , det blev Saltkråkan , och faktiskt går det att somna till det oxå No problem att all......
- Mamma Monika du kan vara lugn lilleman somnade gott utan att lugga av håret på någon av oss  o han har sovit som en stock hela natten på sin madrass . Nu håller vi på med "morronbestyr" o BollibompaTv så får vi se vad som händer under dagen.   

JAPP DÅ VAR DET KLART!!


JA då har vi bokat o fixat , men hej o hå vilket trixande hit o dit innan vi bokat in för alla vännerna. 
Vi drar alltså iväg till Kreta i september  till Agia Marina / Kato Stalos o hotell Ekavi  vi blir 17 stycken som far iväg , men det finns plats för fler om ngn skulle känna sig lite ressugen .
Har varit ute på en liten prommis men det är kallt inte många minus men det blåser rätt rejält så det är skönast att elda i brasan o ligga på soffan. Bäst att passa på nu,  för till kvällen kommer Pontus hit o ska vara några dagar hos oss och då blir det nog liv i luckan o inte många lugna stunder.  Får se vad vi hittar på längesedan Markus var så liten .......
Ha en skön go kväll .

Dagens citat

Arbete är ett obehag som man underkastar sig för att undvika annat obehag.
                                                                                                                                  


Trettondagen

Ja nu sitter man här med tröttheten hängande i ögonlocken . Ska strax hoppa in i duschen o bli färdig för om ca en timma dundrar det in 12-14 personer från det glada gänget vi ska boka in vår resa till Kreta ska bli spännande att se om vi kommer med allihop eller om ngn får ta ett xtra fly eller båten HAHA
Vad ska ni göra hela er sista helgdag ??

Så firades 2-åriga bröllopsdagen

Blev uppvaktad med röda rosor mkt vackra , o lunchade med mannen på AROY  en Thairestaurang  här i sta`n. De har mkt god mat som är lagom starkt ,det ska kännas men inte så man blir bedövad . Jag förärade min man  ett par enligt mig snygga mörka jeans, som han invigde på kvällen.
På kvällen var vi hos svåger o svägerska på bjudning tillsammans med andra svågern o svägerskan. Det blir tyvärr inte så ofta vi träffas fast vi bor väldigt nära varandra. Men det är väl som med alla andra .....för mkt omkring oss jobb, barn (fast de är stora) o barnbarn o så börjar vi bli äldre och allt tar mkt längre tid att utföra så tiden går haha.

Som vanligt hade Berit lagat underbart god mat ( ja Håkan hade säkert varit med han oxå) potatisgratäng med fläskfile o mkt god sallad . När vi nästan skrapat av dekoren på faten så kom det fram kaffe o ananaspaj med vaniljvisp.  Kan det bli mumsigare??  Tiden går fort när man har roligt o pratar en massa så klockan blev snabbt 00.30 , då tyckte vi att det var time för att åka hemåt . Med planer på att  få ihop till en träff snart igen så styrde jag den röda volvon mot hemmet.
Hoppas Håkan orkade upp idag på morgonkvisten , skulle ut o leta skadat rådjur
Tack för en trevlig kväll!!

 Värdparet         Bröderna Brothers.





BRÖLLOPSDAG IDAG!!

Ja en del firar silver o guldbröllopsdag vi firar att det var 2 år sedan vi slog till o gifte oss i Kinneveds kyrka en mkt bra  o minnesvärd dag.Så puss på dig min man .



DAGENS KLOKORD

AVSLUTA VARJE DAG OCH VAR FÄRDIG MED DEN. DU HAR GJORT VAD DU HAR KUNNAT

                                                                                                                                     Ralph Waldo Emerson

Dagens visdomsord

NÅGRA MÄN GRÄLAR MED SINA FRUAR OCH ANDRA HAR LÄRT SIG SÄGA : "JA ÄLSKLING"

Kallt ute !!

Vaknade av att  det var väldigt tyst ute , konstigt .Klev ur sängen o kollade utetermometern  - 12 brrrr  förmodligen ingen som vågat sig ut i det kalla vädret , inte ens fåglarna hade börjat kvittra .
tassade ner o fick fart på kaffebryggaren  . Det är det första som måste laddas på morgonen . Så med en kaffe o morgontidningen kan dagen startas igång

LÖRDAGSFIKA PÅ LILLA BLÅ

Ja då var det lördag igen , det känns lite som den där visan som nå`n sjöng nå`n gång
-Lördag hela veckan lördag hela veckan lördag hela veckan lång-  .
Visst är det skönt att vara ledig men undrar bara hur man ska kunna komma igång igen . Fast det är ju synd att klaga , jag har ju faktiskt ledigt en HEL vecka till men sedan drar det igång igen . Bara hoppas att jobbet kommer att finnas kvar ? Händer kanske inget justn men på sikt så vet man aldrig.......

Det "gamla" tjejgänget brukar träffas o ta en fika sista lördagen i månaden på sta`n , men nu tyckte vi att det var väldans långt till slutet på månaden så vi klämde in en xtra liten fikaträff o det var just idag.
Jag kom tidigt o mötte Rose o hann med att gå in på Hemtex och klaga lite på en duk jag köpte igår , som när jag plockade upp den var ihoppsatt med fullt av knappnålar , hade tydligen haft den på ett bord som visningsduk . Hur kul är det att den legat framme o blivit kladdad på ???????Lyckades iallafall få ner priset med 120:- till,   jag blev nöjd o glad .Så nu kan vi planera in att ha kalas igen med ny duk.
Fortsatte till Lilla Blå för fika där Lissie o Bitten dök upp , Lissie ganska nyvaken . När vi börjat att tugga i oss vårat fika så anslöt sig även Nyårsvärdinnan alltså "Bretta"  Vad det är härligt med kaffetjöt o skvaller.......
Jag har visst glömt att tala om vilket uppdrag jag fick av min vänner på nyårsafton Jo jag ska försöka att hitta en resa till ett varmt land i förslagsvis september dit vi allihop ska åka . Jag har suttit vid datorn o läst resesidor , tror att jag lyckats få ett någorlunda bra ställe Agia Marina /K Stalis på Kreta ringde för säkerhets skull till resebolaget o kollade så det ev skulle finnas plats för ca 18-20 pers . Japp ni läste rätt så många kan vi bli om det funkar Det fanns lgh kvar än så länge nu är det bara att vänta på att polarna hör av sig
             DET SKA BLI SÅÅ HIMLA KUL .
     Här  några av dom härliga brudarna .


DAGEN EFTER KVÄLLEN FÖRE

JA då har första dagen på 2009 snart tagit slut . Varit en ganska lugn dag , herrn i huset är sjuk ja inte dagen efter sjuk (han körde igår) utan väldigt förkyld så han har tillbringat större delen av dagen på soffan o sovit ganska mkt .
En riktig skitförkylning som är långvarig har själv dragits med den i 2 veckor snart men nu börjar jag känna mig på bättringsvägen igen.
Varit i Ekedalen hos Mia o Jakob o fikat "taberas "på deras julgodis ja inte bara jag utan den Florydska släktdelen oxå , o som vanligt var det gott o mysigt . När jag lämnade huset vid 19.00 tiden så var det singstar som gällde Jakob o Hilda sjöng o de övriga nynnade på lite i bakgrunden .
Nu har vi avverkat lite kvällsbestyr o Markus o Jonas har som vanligt dragit sig upp till datorerna  . Ja stolarna hinner knappt kallna för dom är rätt snabba att försvinna igen. tidsrytmer igen så natti natti

Det blir en tidig kväll i sängen idag , behöver komma i rätta


"GAMLA" GÄNGET FIRAR IN NYÅR I GUDHEM



Ja då har vi träffats igen o som vanligt haft en riktigt kul o trevlig kväll Vi var "bara" 19 personer hos paret Janne o Birgitta Vi välkomnades av en massa marschaller på gången fram till huset där vi fick en mkt god välkomstdrink som serverades av husets butler  James alias Benny  i gillestugan där 
 jag och Maritha satte oss i var sin röd  fåtölj tyckte dom såg helt lika ut men Marithas  började att brumma lite o så fick hon ett konstigt men njutfullt uttryck i ansiktet o lät åhh ahhh mmm .
 Nu undrar ni nog vad som hände ?? JO det fanns en massagedyna i hennes stol som Birgitta fått av Janne i julklapp den provades givetvis av flera damer . Herrar vet jag inte?? Ngt att sätta på nästa önskelista tror jag.

Sen var det dax att hugga in på den goda maten kolla in bilderna ..........åh så gott det var,  lite eller snarare mkt vin dracks det oxå o pratades ja givetvis ingen av oss är speciellt tystlåtna Lite snapsvisor sjöng vi fast utan snaps men det går faktiskt riktigt bra ändå o så drack vi lte mer vin o lite mer vin o ...........

Maritha hade fixat lite musikfrågesport , o delade in oss i 3 lag o kämpaandan var god lite svårt men faktiskt skitkul .Hon har nu blivit enhälligt vald till lekledare nr1
I glada goda vänners lag så går tiden alldelses för fort så klockan drog sig mot 00.00 o champagnen skulle öppnas det fick Thomas fixa o det gjorde han med den äran . På tal om äran så firade Thomas o Bitten 25-årig förlovningsdag oxå o då fick vi hurra lite för dom. ( snacka om att tiden går foort).

Givetvis ska det skjutas fyrverkeri på NYÅR o det sköts utav bara attan , raketskjutare var Micke ,Hultgren o Andreas mkt snyggt.
Lite lagom halvfrusna så var det kaffe m god kaka precis vad som fattades för att göra kvällen fullkomlig.
Här kommer lite mer bilder som inte behöver några ord bara titta o le :)

TACK JANNE O "BRETTA" för en trevlig kväll

Thomas o Bitten förlovade 25 år GRATTIS


GOTT SLUT o GOTT NYTT ÅR



ÖNSKAR ER ALLA ETT GOTT NYTT 2009

RSS 2.0