Söndag o lite jobbångest!!

Ja då var det söndag igen då... vad veckan går fort. Förra veckan jobbade jag ju inte så mkt 2 dagars jobb o 2 dagars konferens . Men nu ska jag jobba en hel vecka (tror jag iallafall) om det nu inte var ngt i Skövde på torsdag med studiekommiten Det ska ju planeras för nästa säsongs studier .För man lär visst så länge man lever säger dom .

Vår lilla semester till Göteborg var kalasfin underbart väder o en massa bra artister b.la   Daniel Lemma  ,Takida,Andra Generationen med Slivovitsa Kebabpizza ( då tänkte jag på Lollo o Ulf som far till Kroatien på lördag "gött" ) och så har vi ätit god mat .Var på Joe Farellis o käkade på fredagen underbart gott  man kan bli salig för mindre o inte minst jättetrevlig personal .Ja det diskuterade vi vad en del passar till serviceyrken o en del ska bara vara långt därifrån , som surkäringen på Indiska hon skulle behöva byta arbete eller kanske gå en charmkurs . Gick en sväng till Liseberg (fritt inträde efter sju) o lyssnade på Åsa Fång som sjöng Edit Piaff vilken pipa hon har (skulle slå oss med hästlängder  i Sing Star :) ) givetvis så skulle vi vinna med oss ngt hem men icke fick som vanligt gå hem utan. Vi såg flera som vunnit inte 1 utan 2 ,3 stycken jätte chokladkakor har ju inte tur i spel men tur i kärlek hmm . 
Eftersom vi inte varit ute o svirat våra lurviga på länge så fick vi ta oss en sväng om på Storans parkering där det var dans till Torleifs o Flamingo o flera andra orkestrar ojoj vad man legat av sig får nog ligga i hårdträning inför ev fester som kommer!!!
Nu drar det ihop sig till Natti natti börjar jobba tidigt imorgon bitti så klockan skriker till 4.45 då kan jag lova att fräsch är man inte , liknar mest ett skrumpet russin .
 

Torsdag eftermiddag

Sitter här o väntar på Kjell för att ta tåget till Göteborg o gå på Göteborgskalaset. Ska bli riktigt kul , bara jag blir lite piggare . Blev lite halvkrasslig igår med snuva o feber svettades som en flodhäst (om dom nu svettas) i natt fick byta pyjamas usch .Känns bättre nu .
Hoppas bara att vädret blir något bättre regnar som attans nu inte kul . Men Göteborg skiner nog solen tror jag Tänk positivt bara Återkommer på lördag em hur kalaset var  Ha det bra


Första arbetsdagen

Japp , då var det gjort första arbetsdagen igen efter 4 veckors härlig ledighet. Kul att träffa alla igen allt o alla var som vanligt , ja utom lilla mamma Ann-Marie då som har växt liiite grann sedan sist ska snart gå på föräldra ledigt sååå himla skönt för henne Bäbisen har tänkt  anlända senast 17 september Ska bli kul.
Ja det känns i heeela kroppen efter första passet , vilken krångeldag usch. Ska bli skönt att krypa till kojs nu .
Imorgon så kanske våra skånegäster åker hem  synd för Benjamin är ett riktigt charmtroll , men det är ju bara 3 veckor till vi far till Skåne på barndop ska bli trevligt .
Nää nu får jag sluta måste upp tidigt imorgon ska packa 2 olika resväskor då jag ska på kurs onsdag o sedan till Göteborg (Sveriges framsida) direkt när jag kommer hem på torsdag . Ska på en liten minisemester med lilla guben
Natti


Promenad!!

Det blev promenad iallafall kände det dåliga samvetet som gnagde , tur var väl det . Det var riktigt skönt att gå ut en sväng regnade visserligen men det kändes varmt kanske åska på gång ikväll eller natt. Ska slå en pling till Mia nu o höra hur deras helg hos 08.orna varit

Söndag o snart jobbvecka!!

Ja då är "skånefolket" här . Igår hade vi lite släktträff på Kjells sida .Det har ju tillkommit 3 stycken små knortar i släkten som är födda rätt så tätt .Det var ett trevligt litet kalas hade gjort Mias smörgåstårta o den var uppskattad (mkt gott recept kan jag tala om ) De små nya bäbisarna heter Robin Benjamin o Oliver .Tog kort på dom som jag ju givetvis inte kan lägga in utan "doteras" hjälp så det får väl bli en hel bildserie lite senare kanske nästa vecka??!! 
Den lille Benjamin är en riktig liten goding lätt till skratt o nöjd med det mesta.
Igår kväll när alla gäster åkt hem o det var bara barna kvar så blev det Singstar det är så himla kul blev många duettdueller mellan i stort sett allihop Men jag slog Andreas med en Magnus Uggla låt tjoho :)  Han blev så biten eller så vill han ha revanch för när de kom hem till Skövde så beställde han genast ett eget singstar vad månde bliva i denna släkt ? Idel singstarsångare då the folks from Oakvalley oxå är bitna.
Ja nu är det de sista skälvande timmarna innan jobbveckan( dock väldans kort ) börjar .Jobbar måndag o tisdag se´n ska jag på kurs till Sjöåkra i två dagar med övernattning hmm .Brukar bli alldeles för mkt mat o det är inte bra då jag nog har ökat flera storlekar i sommar men den fighten ska tas o den hoppas jag bli snart . Ja det är väl förresten jag själv som tar tag i det o ingen annan . Att det ska vara så svårt att äta mindre o röra sig mer !!
Ja det var allt för idag Nu ska jag o guben ta en promenad på tal om att röra sig .Det regnar men som det är sagt          DET FINNS INGET DÅLIGT VÄDER BARA DÅLIGA KLÄDER ( o en himla massa bra ursäkter för att stanna kvar inne i soffan ) Tjing


SMHI släng er i väggen !!

Då var det fredag o sista riktiga semesterdagen , hur tillbringa den på bästa sätt?? Jo smsa hela tjejgänget för en slutpåsemesterfika på sta`n . Vi blev 7 stycken inte dåligt,  alla hade lite ångest inför att börja jobba utom Caroline då som längtade efter att starta igång bland skitiga maskiner o dålig luft uscha........ Hon har väl pussat för lite grodor i sommar eller för många o ingen prins blev det (än iallafall ) Hon ska ju bli "skoltös" igen o jobbar bara 2 veckor till.

Ja smhi måste ha vänt sin väderkarta skulle bli väldans oväder o sedan klarna upp o bli fint framåt kvällen Det blev tvärtom hyfsat på dagen inget regn iallafall men i eftermiddag oj oj himlen bara öppnade sig det vräkte ner fast det har ju varit rätt varmt 19-20*  Får se vad som händer till helgen då . Bäst är att kolla uppåt o se hur det är!! Tog en bild idag från fikat får se om jag lyckas lägga in den är inte alls bra på det men ska testa.

Ni sitter vi o väntar på skåningarna som ringde o sa att de passerat Jönköping så jag får väl gå ut i köket o sätta in pajen i ugnen , det blir skinkpaj o sallad ikväll
Ha en glad fredag


Möbelångest

Ja idag har det har varit en dag full av beslutsångest och vånda Vi har sedan länge bestämt att vi ska slänga ut det gamla köksmöblemanget o investera i ett barbord m dito stolar . Himla enkelt eller hur ?Trodde vi iallafall . Vissste ju exakt vad vi skulle ha men när vi börja kolla runt lite på olika möbelaffärer så fanns det hur myckeet bord som helst i alla prisklasser  på Mio Em-möbler A-möbler Shape Rixner Lager19 o en massa andramöbelställen   för inte att tala om internet ujujuj Var i Tibro igår o dit for vi idag oxå där har jag inte varit på flera år men nu två gånger samma vecka är inte det ett lite rekord så säg
Tillbaka till möbelköpet Vi hade som sagt tänkt oss ngt i oljad ek som är så snyggt o inne nu , men icke det blev en grupp i antikbrun o den ingår i serien äpplet som har funnits i många år Den är snygg men innan den kommit på plats o jag fått fixa lite runt omkring så fick jag stora självan o tänkte att nu jä...... har vi gjot ngt riktigt dumt .Men det blev BRA som tur var. Priset kan man ju inte klaga på heller  ord pris 4300 nedsatt till 2990 men prutade till 2700 inte illa va?? Så nu är det ihopsatt o klart , det är bara lite andra små detaljer som tillkommer nu , lampor dukar ngn hylla men det är ju snart kirrat ; )   
Måste ge ett litet tips oxå vi tog en fika i Tibro på ett litet mysigt nyöppnat fik som heter Syster Yster det kan verkligen rekommenderas gott hembakat fikabröd o en jättemysig lokal , det ligger vid torget mitt i sta´n så far du åt det hållet ngn gång så kolla in där.


Då var stugtaket klart.

Jaa då var innertaket färdigspikat sköönt det. Det har ju regnat idag oxå så det passade ju bra att vara inne o greja. Det har allt blivit en liten biltur oxå varit i Skara o köpt doppresent  till Benjamin o sen for vi iväg till Skövde där jag blev bjuden på fika av min käre man mkt gott        Sedan var vi på en av dom där tråkiga "herrbutikerna" som jag egentligen inte gillar Biltema ( o Jula)  men man får väl hålla god min för guben fick allt följa med till Mio igen...... Där kolla vi på en bargrupp som är såååå himla skitsnygg men dyr givetvis eftersom den affären säkert lägger på xtra på sina prislappar. Drog sedan vidare till Tibro o där hann vi med 5 möbelaffärer på 1 timma rekord eller vad?? Finns  oxå en masssa snygga grejor en hel dag skulle man nog lätt kunna gå omkring bland alla möbler o inredning Vilken lycka!!!

Men nu är vi här hemma igen i hemmets lugna vrå  ätit lite o tagit 1 glas vin o blev så trött  tänkte se Allsången o Morden i Midsommer men det blir väl som vanligt med ett öga i taget
Hur ska DU tillbringa en regnig tisdagskväll??


Jag är nykter !!

Det där blöta som kommer uppifrån kallas REGN o inget annat så nu vet ni det o jag med trots att  jag har skrivit en massa tokigheter Tjingelin igen

TryckfelsNisse eller Nissa har varit framme

Jaja vad tokigt det kan bli givetvis så är det inte några regenter som vräker ner utan REGENET  som står som spö i backen Tjingeling

Måndag o regent vräker ner

Ja idag har varit en riktig ruskdag regnat o blåst som vore det höst huvaligen !!  Skrev ju igår om lite semester som vi haft , jag fick nyp i örat av Annica för att jag glömt skriva om vår lilla tripp till Slättingebygd o Kalmar  men det var ju innan semestern började ( så det så) Kom till Ubbe o Annica på fredagen rätt sent men där fick vi världens godaste grillmat  vi talar lyriskt om det fortfarande Grillade kycklingspett på Ubbes egengjorda grilltunna m kulpotatis i ugn o aioli   mmm gottgottigottgott  Efter lite vin eller var det mkt?? så fick Annica mig att sjunga Singstar  och det lånade vi med oss till Falköping vilket har föranlett mig att köpa ett alldeles eget som ni läste om igår  Kinesade över där o for till Kalmar lördag morgon tog en fika på Öland  shoppade lite i Kalmar sen kom höjdpunkten som vi väntat på  Lånta Fjädrar m Robert Gustavsson  som spelades på en utomhus teater  Den var skitbra mkt skratt . Hoppas jag har blidkat dig lite nu Annica!!t
Nu tillbaka tills idag det regnar fortfarande o blåser men vi har spikat innertak på vår sommarstuga det blir sååå fint , hoppas få det klart imorgon om allt går som det ska. Så har vår eminente vän Holger varit här för givetvis så pajade ju kylen när vi kom hem från Eskilstuna men det fixade han snabbt o lätt  tur han finns ju.
Nu är det lite tyst o tomt i huset för lilleman har åkt till pappa några dagar igen . Hörs inget datarassel uppifrån o inga rop på Moorssaan!!
Nu är det nog dax att lägga sig o mysa med bok igen Läser just nu  Marianne Keys : Är det ngn där  Lite seg i början men nu är det svårt att släppa den så Natti på er o hörs snart igen

Snart har sommaren gått o semestern är snart sluut!!

Ja nu var det ett tag sedan jag plitade ner ngt här. Som den virrpanna jag är hade jag glömt mitt lösenord , det finns ju ganska många att välja på i olika varianter , men Mia fixade det åt mig what a lucky ... så nu är det bara att dikta på.
Semestrat har vi gjort på alla möjliga sätt varit i Tyskland o fyllt på förråden en del o då passade vi oxå på att hälsa på fam Fäldt i Skanör o givetvis lille plutten Benjamin han växer så det knakar en liten goding . Där fick vi god mat o valda delar av sällskapet badade i havet ja givetvis inte jag det var sååå kallt .
Sedan har det varit årets händelse i Falköping den stora o omtalade cruisingen den går inte att missa då har vi lite grill o festar till det o sen går vi ut o kollar in alla snygga bilar . Lille trollungen Pontus var med här i år o han gillar verkligen "raggarbilar" o till hans stora lycka fick han åka med Stefan o Co från Jönköping i deras bil o lyckan var fullständig.
Nu har vi just packat upp från vår resa till Eskilstuna där vi bott i stuga på Vilsta camping har haft det varm o skönt o badat i Eskilstunaån vi firade Laszlos födelsedag i torsdags med grillat o gott vin mmm. Besökte även Zooparken som tyvärr inte var så bra som vi trott jämförde med Borås o Kolmården som är många gånger bättre men vi har haft det skitgott iallfall. Pontus har myntat ett nytt uttryck när han pratade med mig o det var Ja du Kerstin så det kör vi med nu allihop. vi har oxå kommit på att dom var väldigt dåliga på service o hjälpsamhet däruppe i Sörmland när 08 -orna kan det ha betydelse ??????

Ikväll har vi haft besök ifrån " di utsocknes"  i Ekedalen har ätit Tacos o sjungit singstar ja sjungit o sjungit jag o Kjell har väl mest  mumlat  o hummat  men Mia o Jakob är helt suveräna så det är ingen ide att ens en gång tro att man ska kunna vinna över dom , men nu får det bli till att smygsjunga här om kvällarna när alla har gått till sängs

RSS 2.0