Semesterdagarna bara går..

Ja tiden går fort, det är en vecka sedan vi packade den röda pärlan för att fara ner till Varberg o Getterön. Det är nog det bästa stället som man kan vara på . Det har inte varit en riktig sommar om man inte varit där en liten sväng iallafall. Bilen var rätt bra lastad både i bilen o på takboxen när två mkt trötta tonåringar släpade sig ut för att vi skulle åka iväg. Vi skulle BARA lasta cyklarna o sedan var vi iväg. HAHAHA det var inte så bara,  med nyinköpta cyklar som absolut inte passade på stagen. Vi försökte o höll på i säkert 40 minuter innan vi lyckades .Det är ju tur att man är lugn o fin o inte hetsar upp sig grrrrr.....
Nåväl iväg kom vi o humöret var på topp med mig vid ratten o Kjell med gpsn hmm han tror nog inte vi hittar någonstans längre utan den fniss.

Två gossar i baksätet en som stensov o en som halvsov
Fikapaus hör ju till när man är på resa , o det vanliga stället strax utanför Borås var precis "smockat" med folk så vi for vidare.  Vädret var riktigt härligt soligt o varmt.  Häggåsenrasten nästa bestämdes,  inte så långt  dit en bit utanför Skene,  närmar oss snabbt o lika snabbt närmar sig de svarta stora regnmolnen Visst är det typiskt precis när jag svänger in så öppnar sig himlens portar o släpper ner hur mkt regn som helst . Ja det går ju att fika i bilen oxå kanske inte lika mysigt men men så fick det bli. Gott var det iallafall....

Vi var lite tidiga till Getterögården så vi åkte o bunkrade upp lite käk , och givetvis så hann vi med några cachar oxå . 
Uppackningen gick snabbt o sen bestämmde vi att vi skulle ge oss ut på jakt . Ja geocaching alltså , vi drog iväg o var ute i drygt fyra timmar vädret var strålande solen sken men det blåste lite o det kändes senare på kvällen, vi var rätt rödmosiga i ansiktet. jag tror vi fick 6-8 stycken (kan ha fel)   Men alla var riktigt taggade(ja till o med jag )
Kvällen tillbringade vi på klipporna med att grilla o bara må gott , tyvärr så blåste det en del men filtarna var med så vi var rejält invirade .


På onsdagen åkte vi till paradiset !! Ja Gekås i Ullared alltså o gjorde lite inköp,  var nog den billigaste gången jag varit där, ni kan ju tänka er med tre herrar i släptåg så får man skynda på lite. Men det kanske blir en resa senare i höst man vet aldrig.
Torsdagens regn förstörde våra planer lite,  men jag tog en shoppingrunda o grabbarna cachade lite så då var alla nöjda o glada . 
På kvällen styrde vi bilen mot Falkenberg o Vallarna där vi skulle se buskis Virus i Bataljonen  Regnet som hade varit över oss hela dagen bara försvann o det var ju en himla tur det. Vi hade ju ändå stoppat ryggsäcken full med filtar o regnponchos som vi inte behövde använda. Det kom några stänk som inte störde alls. Föreställningen var riktigt bra och många skratt blev det Det var första gången vi var där, har ju alltid varje år varit i Skara o sett deras buskis.
När förställningen var slut så hade grabbarna kollat in att det fanns en cach i närheten, jag fick äran att hämta bilen o dom drog iväg in i buschen . Det blev mörkare o mörkare o inga gossar syntes, ringde o fick svaret vi letar kommer snart... Hmm snart kan vara rätt r elativt det tog en lååång stund . Men tyvärrr den hittades inte denna gången.

Så det var rätt sent när vi kom till Getterögården lite hungriga o trötta, alla P-platser var upptagna så vi ställde oss vid badplatsen, ja där fick man tydligen INTE parkera mellan 02-06 så det blev dyra böter 500 spänn . Men det var mina första p-böter någonsin o Kjells oxå så det kan väl vara hänt denna gången men ALDRIG mer. Så det så........
Fredagen var hemfärdsdag o vädret var väl inte så där kanon bra utan vi städade o for hemåt på förmiddagen

BORTA BRA MEN HEMMA BÄTTRE (kanske) 

Nyinköpta cyklar i garaget

Ja då har man blivit stolt ägare till ny snygg cykel då.... Den gamla har jag gett bort . Jag har inte varit riktigt nöjd med den ngn gång, så nu slog vi till både jag o mannen o började kolla runt i helgen på flera ställen men hamnade till sist på Helges Cykel i Skövde där fixk vi hjälp av Pelle en mkt trevlig o tillmötesgående herre vi behövde inte pruta det fixa han själv, fast jag har en känsla av att vi säkert blev lurade iallafall .....Cyklarna är av märket  Sjösala o min röda vackra heter Änglamark  o Kjells heter Pampas men den är svart. Så nu ska dom få hänga på bak bilen o ta oss runt i Varberg vi är ju fyra som åker dit så det blir väl att samsas om åkturerna.
Ja idag har det packats o grejats här i huset,  bakats bullar o bröd måste ju ha så vi klarar oss några dagar . Men nu börjar det kännas som att det skulle kunna vara rätt så klart bara bära ut allt i bilen imorgon bitti . Vi hoppas väl kunna vara klara o åka vid åttatiden men men man vet ju aldrig två tonåringar kan vara svårt att få ur sängarna Ska göra mitt bästa tjata kan jag .......
Igår var vi förresten i Mullsjö på kalas fem o fyrtiofem-årskalas fick god gulasch som Laszlo lagat över öppen eld i en speciell Ungersk gryta Det var så himla gott smakrikt o mustigt mmmm.....
Vi cachade lite oxå tog tre stycken runt o i Mullsjö kul, nu hoppas vi kunna fixa några i Varberg oxå ska visst finnas en hel del där . Det är bara att hoppas på någorlunda bra väder vid kusten.
  Dagens gulaschkock      Två små kusiner som öppnar paket!!

Lördag i hemma i Falköping

Ja nu har det regnat större delen av dagen, vi som haft så bra väder i Skåne,  men det  blir väl bättre. Vaknade alleles för tidigt idag långt före klockan fem låg väl o vred mig en stund innan jag gick upp o fixade kaffe o läste FT med inga nyheter alls om vanligt , ja då är dom i så fall gamla . Det var planerat att vi  skulle fixa i trädgården idag, men då det började regna så blev det jakt på cykel istället ska ju köpa en ny
Ja både jag o Kjell faktiskt så vi for iväg först mot Skara o sedan Skövde Det finns alltså hur många fina, snygga o läckra cyklar som helst o det finns i alla prisgrupper oxå. Provcyklade lite men har inte bestämmt ngt ännu, det fanns ett märke som heter Sjösala o en speciell cykel med namnet Änglamark röd o vacker Åhhh.... Funderar över helgen .
Kjell stod för maten ikväll o jag blev bjuden på fläskfile med kantarellsås mums o gott vin till det . Han kan om han vill gubben min.
 Sofiero slottsträdgård

Utkast: Ja då ...

Ja då är vi på hemmaplan igen då, det har varit en härlig vecka inte alls jobbigt som jag trodde det skulle bli, var ju länge sedan barnen var små....
Vi startade hemresan vid lunchtid igår,  tog det rätt lugnt hemåt for av den stora motorvägen vid Laganrasta o for mot Vittaryd en liten men rätt mysig väg,  så skönt ingen trafik o nästan ingen bebyggelse heller . Det var nästan bil/folktomt i flera mil.  Det är skönt att fara ifrån all stress o hets ibland . Eftersom vi kört ett tag så började det suga i kaffetarmen o alldeles lägligt så var vi nästan vid Isaberg, där stannade vi på en vacker rastplats med utsikt över en badsjö, o kaffilerade lite . Fram med den obligatoriska rutiga duken o termosen. GÖTT...
Bara några (nåja dryga tio) mil kvar sen var vi hemma, o där såg det ut som vanligt ja tur va väl det ändå. Vi har ju som vanligt haft så bra husvakt , den gamle i Floby alias Ingemar. Markus var här oxå en sväng o klippte gräset annars hade det väl räckt upp till knäna nu.
Lite lätt uppackning ,hämtmat o genom gång av alla tidningar o brev. Soffan hägrade o det blev ett inspelat avsnitt av Morden i Midsommer innan vi släpade oss i säng. Trötta men nöjda
Hoppas fam Fäldt oxå är nöjda med vårt barnvaktande. ??
 

Morgonpigga

Varför sova bort dagen när man kan hoppa upp i tidig morgonstund. Det finns ju ngt som heter CARPE DIEM o det försöker jag o Benjamin göra.......=) Just nu är det musik på Tv så vi tar oss en morgon dans

Igår var det en härlig dag mestadels sol men litemoln oxå o det var faktiskt rätt skönt. det kan bli lite för mkt av det goda ibland. Vi tog vår första cach igår Tjoho .... o ingen ramlade ner eller skadade sig på ngt sätt. Det är inte lätt att ge sig ut i terrängen med barnvagn, så vi får ta nya tag efter allt barnvaktande.
Efter lunch lastade vi cyklarna o tog oss ner till stranden varmt o skönt Benjamin grävde o vi kom med glada tillrop, några timmar var vi nere innan vi cyklade mot huset igen.
Vi hade fått ett presentkort av A-K o Calle i födelsedagspresent på mat o dryck på en Italiensk krog här i Skanör som heter ALDO,  så jag o Kjelleman fixade till oss frampå kvällskvisten(så gott det nu går) o cyklade iväg Tänk att bara lämna fram ett papper sätta sig till bords äta o dricka o lämna bordet utan att ta notan  Vi blev serverade en otroligt god pizza  öl/vin kaffelatte o italiensk glass .....JA  bättre kan det inte bli Tack så mkt fam Fäldt....
Det fanns bara en nackdel man blev så mätt att det knappt gick att röra sig . Så då fick jag för mig att vi tar en cykelrunda, drog iväg mot Falsterbo o cyklade runt hamnade mitt i smeten av Falsterbo Horseshow . Där fanns folk av alla de sorter vanligt hästfolk o kostymnissar hästarna såg vi inte till men de var väl stallade. Vi drog in genom campingen o där var det party vill jag lova musik o fest i varje tält o husvagn. Poliser fanns det oxå en hel del utav både gående o i bil, kanske tur det med så himla mkt folk i rörelse. 
Tillbaka igen med en rätt trött gubbe så blev det lite prat med herrn i huset (frun är på jobbresa i Tyskland) innan sängen kallade.
Nu får vi se vad denna dagen har att bjuda på.......

Vad härligt väder vi har.....

Idag var jag vaken före tuppen, slog upp "titterna"  före fem , det är ju inte klok att man inte kan sova när man iallafall inte behöver gå upp förrän sju. Ja idag kunde jag sovit till åtta för Benjamin vaknade strax efter åtta, så han fick iallafall sovmorgon.
Efter en stor portion gröt med jorgubbssylt var den lille plutten klar för dagens bravader. Vi startade med att baka bullar, en stor sats kanelbullar att fylla frysen på Plejelvägen med. Benjamin kavlade för glatta livet, som om han aldrig gjort annat.
på förmiddagen tog vi oss en prommis ner till stranden, det var riktigt skönt, det blev väl kanske inte så mkt badat men iallafall sandgrävning o lite vattenplask. Så pass att vi fick sol o värme på oss. Bränner lite i skinnet nu men det känns gott.
 
Eftermiddagen tillbringade vi i trädgården med fortsatt vattenplask i balja o lite lek. Vid femtiden kom föräldraparet hem o då visade den lille plutten sitt argaste humör på länge, fast han håller visst på att få tänder så det är väl därför han inte är på bästa humöret. Vi grillade lite till kvällsmat o nu är vi mätta o nöjda. Blir väl lite kaffe o jorgubbspaj innan sängen lockar allt för mkt.
Det är ju inte klokt vad man blir trött av barnvaktande.
Nu är det en tandborstande nakenfis som springer omkring här o ska snart oxå få krypa isäng.
Så fortsatt trevlig semester på er.
Det kommer lite kort snart på bloggen...

Måndag i solen

Ja då har vi avverkat första dagen som barnvakter till Benjamin, det har gått väldigt bra. Han är ju en riktig liten charmkille. Morfar har fått leka hela dagen. Vi hade tänkt oss att gå till stranden idag men vädret har varit lite blandat , ömsom sol ömsom moln så vi höll oss i trädgården. Vi spolade upp vatten i en badpool istället så Benjamin fick plaska lite.
En promenad tog vi oss på förmiddagen då skulle vi ju ta en cach, den var markerad som lätt men det visade sig att så inte var fallet. den skulle sitta högt minst två meter så Kjell började klättra o kolla runt ja jag oxå men rätt var det var så braka det till o det hördes ett ojande . Vad hade hänt ?? Jo guben hade trillat ner från rätt hög höjd rakt ner på en parksoffa, trodde att han halvt slagit ihjäl sig, men tur som var så blev det "bara" skrapsår fast rätt rejäla sådana. Så idag är det lite synd om honom faktiskt. Det blir nog lugnt på caching nu ett tag ........
Nu är det rätt tyst här i huset Benjamin har knoppat in som en slagen hjälte efter dagens bravader i solen o den härliga sommarluften. Det är inte utan att jag oxå är lite mör så det blir nog tidig säng här med, har ju några kapitel kvar i boken . Den är så bra....

Semester

Ja då var det semester, nu har vi kommit till Skanör efter lite utflykter hit o dit. Vi åkte hemifrån i lördags morse till Paradiset Ullared för lite shoppping. Av ngn konstig anledning så hittade vi i stort sett ingenting alls som var kul att handla. ja ja lite grejor fick vi väl med iallafall.
Sedan styrde vi kosan mot Helsingborg där jag ringt o bokat ett hotellrum på Scandic Nord. Vi gjorde ett litet stop i Ängelholm där vi inte varit förut o där var det stadsfest med mkt folk o rörelse musik o glada människor. Trevlig trevligt.
For sedan vidare till hotellet där det var rikitgt gött att få krypa ner efter mkt promenerande under hela dagen. Vaknade till en solig o skön dag igen. GIck ner till ett dignande frukostbord (där skulle du varit med Mia) efter att magen fått sitt så for vi vidare , ja just det ja Biltema låg granne med Scandic så en lite svä'ng för att köpa en kontakt blev det.
Kjells nya garmin var inloggad på Sofiero så dit for vi med den röda faran, mkt vackert att titta på en enorm trädgård med masor av vackra blommor . Slottet hade en trevlig utställning som vi oxå kollade in . Kaffetarmen började ge sig tillkänna så vi hamnade på slottscafet, där en kopp gott kaffe intogs o vi delade en kaka hmm var det av snålhet eller för att vi inte var hungriga ja gissa det ni.
Nästa stop var Råå en äldre del utanför Helsingborg, där vi tog en promenad o hamnde på Lasses fiskrökeri där vi käkade Laxkebab o tonfiskrulle otroligt gott . Mätta o nöjda for vi sedan vidare till Landskrona för en stadstur oxå en ny stad för oss. 
Nu började vi bli lite trötta o for iväg mot Skanör där familjen Fäldt väntade på oss, ja Kjell blev lite glassugen så ett litet stop vid kanalkiosken där en mjukglass intogs,  smaskens smaskens...
Ja nu är vi här på Plejelvägen o har ätit gott grillat o kaffet doftar gott från köket. Den lille plutten leker o grejar här så det ska nog inte bli några svårigheter att passa honom (hoppas jag) .
Det blir väl att nsart krypa isäng o läsa lite i den nya boken, så vi är pigga imorgon bitti tidigt när benjamin väcker oss för en hoppas vi skön dag på stranden.


RSS 2.0