Packat o klart för helgen i Gbg

Ja då har jag plockat ner lite smått o gott i väskan , ska ju bara vara borta till söndag men det blir en del grejor iallafall . Men jag hoppas ju att det blir mkt mer saker på hemresan .!! Jag har ju tänkt shoppa en del så jag har talat väl med shoppingmonstret som ska hjälpa så mkt det går =) 
Det ska bli en trevlig dag o framförallt helg . Kjell hoppas väl att jag handlat ifrån mig det värsta innan han kommer m tåget ikväll. Jaja vi får väl se!!
Hoppas kunna ta en sväng till Wellnessmässan oxå verkar intressant ni kanske får en rapport under tiden från den stora staden på rätt sida av landet .Eller vad säger du Jennifer ??
Nu får jag göra det sista rycket innan jag tar mig till tåget .
Ha en riktigt bra helg allihop!!

Dagens klokord!

Lite hänsyn,  lite omtanke om andra gör skillnad i världen 
                                                                                       Nalle Puh
                                                              

Ska man skratta eller gråta??

Nu är väl måttet rågat iallafall!!  Här har tusentals männislor som jobbar på golvet på Volvo blivit varslade eller är på väg att bli, då kommer Volvochefen o säger att ca 250 chefer är det sååå synd om så de behöver löneförhöjning.  Va sjutton finns det ingen som helst moral i de högre kretsarna , o så vill dem att regeringen ska gå in o stötta .
Kan man bli annat än för.....d ??

Vad tycker du ???

Dagens ord!

Mannen tror att han väljer kvinnan, men oftast är det kvinnan som väljer den man som skall välja henne.
                                                                                                                                                             Paul Gerardy

Vad bra man mår ändå!!

Om man tänker på vad mycket "skit" o sjukdommar det finns så får man vara tacksam för att man mår så här bra . Lite lagom kroppsvärk ibland , fast den mesta värken som jag har nu kommer ju från träningsvärk o det är ju förhopningsvis övergående. Var ju på Form igår morse kl 08.00 för ett pass o jisses vad bra det känns efter. Hade till och med både tid o lust för en liten prommis........Nu väntar vi bara på den underbara solen, som vi sett för lite av eller hur??
Jag som inte är ngn semleälskare blev bjuden på en maffigt god av Ida igår , jo jag gillar det men kan inte äta grädden då magen säger stopp . Men jag skrapade av det vita fluffiga o smaskade i mig resten. Det är ju inte så nyttigt men en om året måste väl vara tillåtet kan jag tro.

Utkast: Idag har ...

Idag har vi varit på kurs för att försöka att lära oss ngt nytt som ska införas på jobbet , vi ska börja köra truck o leverera in pall med streckkoder  .  Så vi har suttit 10 stycken fågelholkar o försökt begripa oss på detta genom att klicka o fejka inleveranser via datorn . Tro mig det var inte enkelt , om vi nånsin kommer att klara upp det , o till råga på allt ska vi lära oss köra truck . Så huka er gubbar o käringar för snart släpper dom loss Ida o Stina med ståtruck. Det kommer att bli en syn för gudarna o för alla andra oxå......Vi skulle hålla på till 16.30 men Lasse sa att vi slutar nog 15.00 men efter att dagen gått så slutade vi 14.00 hmm kan det vara för att han inte orkade med oss mer ??
Så hemma i god tid hann jag med att ta ett träningspass på Form det är riktigt gött.  Men det ser förmodligen ut som om de släppt lös en elefant på mattan Haha De flesta har hållit på ett tag så jag har lite svårt att hänga med , men skam den som ger sig . Imorgon bitti tar jag ett 08.00-pass . Bäst att passa på när man är lite taggad .
Nu är kaffet klart det doftar gott så nu får det bli att sätta sig i soffan o kolla Simon o Thomas .
Det är tyst i huset Kjell är på pingisträning o Markus är hos pappa.

Dagens klokord !!

En vän är den som vet allt om dig men ändå tycker om dig
                                                                                        E Hubbard

Kalas helg !!

Ja då sitter man här igen o en hel vecka har gått , en vanlig men rätt ovanlig ändå . Jag har ju tagit tag i det där med träning , ja ni såg rätt faktiskt . Veckan som gått har resulterat i tre träningstillfällen , två gånger tillsammans med Mia som är en bra peppare . Hon skulle behöva vara med varje gång . Det är jobbigt kan jag tala om men riktigt kul. Har ju hittat muskler som jag inte visste fanns över huvud taget . Det har ömmat o värkt lite varstans på den gamla "mammutkroppen " men det ska visst vara bra o kännas skönt hmmm .
Jobbveckan har väl förlöpt som vanligt tur jag har Ida som stöttepelare där . Fredagar är ju produktionsfria för tillfället o det blir ganska långsamt , tänkte ta ut komp o sluta lite tidigare i fredags men då fick chefen för sig att vi skulle gå en skyddsrond och det tog lite längre tid än beräknat så jag var kvar tiden ut . Ett litet årsmöte var inplanerat denna dag oxå o det tog inte så lång tid inga övernomineringar utan allt  flöt på lugnt o stilla. Större delen av truppen skulle bege sig till Aroy för lite samkväm efteråt men jag o Kjelleman var bjudna till Ekedalen på 60-årskalas.
O jisses vilket kalas massor av mat o gott dricka för dom som inte körde då.......Huset blev fullt av gratulanter . Ja just det ja vem fyllde år Jo Helena Floryd Jakobs mamma alltså Mias svärmor . Det blev allsång med många bra visor som Bertil knåpat ihop o lite spontant musikuppträdande av några gäster o inte att förglömma så blev det lite orientalisk touche på det hela när en vacker flicka kommer in o dansar magdans för oss . Snacka om att att ha full kontroll på kroppen det vickades på både det ena o det andra,  ja mycket bra.
Det blev rätt sent innan vi körde över berget hem till Falköping o sov några timmar .
Lördagen började jag med att gå på ett pass Bodybalance o jistanes där fick jag känna av ett par muskler till som varit vilande väldigt länge.

Eftersom det var en helg för kalas så for vi iväg till Larssons i Mullsjö för att fira en 15-åring o en 17-åring Jonas o Sofie där hade stora delar av släkten samlats för att kalajsa lite,  ja lite är väl synd att säga Monika hade gjort mkt god Tacopaj o en himmelskt god tårta . Vi åt som vi inte sett mat på länge mm smaskens . Som vanligt när vi träffas så är det trevligt o tiden går fort o klockan var rätt mkt även denna kväll innan vi kom hem till Falköping. Det bestämdes att på söndagen skulle vi sova lite längre ........vakna kl 06.00 men somnade om en stund till . Ja vi var nog uppe vid halv nio iallafall  Kjell skulle jobba lite o jag hade tänkt fara till Härja kyrka o lyssna på Jakob som skulle spela där . Hämtade upp Mia o kom till kyrkan där vi möttes av en matrona som talade om att vi inte "fick" sätta oss långt bak o vi som tänkt sitta där o bara flyta med . Halvstolliga konfirmander  en kul präst o mkt musik var vad vi fick till oss.  Lite vin o bröd intogs oxå . Tänk om man bara kunde spela ngt lite eller ha sångröst!!   Ja ja man kan ju inte få allt =) .
Nu ska här bli tv-soffan en viss Persbrandt ska ses.
  Sofie Anna o Jonas


En härlig helg med storfamilj!!!

Ja då har vi kommit fram till söndag igen då, det har varit en helg full med aktiviteter . I fredags så kom familjen Fäldt upp från Skåne . Ja Anna-Karin o Benjamin kom vid lunchtid från Jönköping (där de hälsat på Lena några dagar). Den lille "knorten" är som en liten solstråle , kanske lite reserverad i början men det släppte snart. Vi har ju inte setts sen Julhelgen o det är länge för en sådan liten man . Kvällen blev lugn o skön med lite käk o Tv som sig bör när det är fredag. Calle anslöt sig vid 17-tiden o var rätt trött då han kört upp hit med bilen , det tar ca 4 timmar om man inte pausar.   Vi la oss rätt tidigt allihop utom den WOW-spelande tonåringen ........  Vaknade till en solig men kylslagen lördag , då jag tog med mig Benjamin i vagnen på en prommis , det blev en rätt lång på 1 timma .Så sköönt !!
Klockan 15.00 hade vi bokat in oss på Falköpings Bowling (igen) för att rulla lite klot med barnen. Det är faktiskt riktigt kul , fast man får ju ont lite här o där . Det gick väl rätt så bra för alla . ja mer eller mindre då . Jag tor att alla var nöjda fast att det är väl lite si o så med bra o dåliga förlorare =)  .  Konstigt att några i gänget tyckte att det gick bättre när man dopat sig , i detta fallet med öl. Jag blev inte sist för en gångs skull .
Lille Benjamin var med hela tiden o var så redig o kolla in alla människor som rulla sin klot inte ett gnäll på hela tiden. 
Efter detta var vi hungriga o då åts det hemgjord smörgåstårta, som jag gjort efter alla konstens regler (trodde jag ) för att den  inte skulle inehålla laktos . Det var leverpastej i o inte hade jag en aning om att det finns mjölk i den , så  stackars Mia fick ont i magen så kvällen blev väl inte så kul för henne . Förlåt!! 
Vi "tjejer" kollade Tv o herrarna hoppade i "bubbelbaljan"  o för att vara xtra macho så slängde dom sig i snön Kjell skulle härma Anja o göra sälen men det blev mullvaden i stället jaja dessa karlar.............. 
Ja en helt vanlig helg hos familjen Larsson/Karlstedt eller ?? 

          Calle gör snörullningar....
 

Japp !! Då har man gjort det igen då!!

Gjort vaddå ?? Kanske ni undrar ?
Jo jag har varit på Form  ( www.formfalkoping.se )
o talat med den trevliga Linda (tänk om alla var så positiva) .  Jag har länge tänkt att min kropp skulle behöva lite töjningar sträckningar o böjningar . Man börjar ju bli rätt stel visserligen med ålderns rätt =) .
Så det var bara att gå dit o börja träna då o få fart på "fläsket" men icke så var fallet .  Det skulle bokas tid o få en personlig stund med en tränare i detta fall då Linda,  mycket trevligt o givande trots allt . Men det är rätt dyrt ändå ..... att skumpa runt o svettas ihop med andra damer o en o annan herre oxå kanske. Ja nu är det iallafall klart med betalningen nu återstår bara att masa sig dit hmm Men det ska gå det har jag gett mig sjutton på denna gången.  Kanske vore bra att tänka på badsäsongen i tid för en gångs skull . Så det är bara att spotta i nävarna o stampa loss........

Nyss hemkommen från en prommis där jag igen har tvingat ut tonåringen , mkt protester o vilken hemsk morsa man är egentligen för frisk luft är ju farligt eller ?? 
Nä skämt åsido han följer allt med iallafall o det är skönt att komma ut lite.
Nu är det nystädat inför helgen o alla barn som kommer hem . Så nu är det bara att fixa lite kvällsmat o bänka sig i Tvsoffan , ska kolla in programmet om o från Knutby.
Trevlig torsdagskväll på er nu har min helg börjat . Sååå skönt!!

Dagens ord

Varje dag i ditt liv är ett blad i din historia
                                                arabiskt

Trött som ........

Jag har kommit in i en svacka tror jag , är trött som en gnu som min kära arbetskamrat Ida skulle säga . Hon är rätt bra på kuliga kommentarer.
Kan man skylla på vädret jämnt tro ??
Eller är det ngt annat ? Åldern kanske ? Ja inte sjutton vet jag ! ! Ja man blir inte piggare av att jobba skift heller.
Å vart tog solen vägen ? Nu vill vi ha vår o snön ska bort o solen ska skina igen Snälla snälla !! 

Igår var en ganska hyfsad dag på jobbet ändå det mesta funkade ända till sista timman då min kära kollega nog var liiite trött o skulle förpassa "robban" till hemmaläge ngt gick snett o den jädra roboten fick ett spel o veva till med armen upp i taket o fjonga med sig lysrörsarmaturen . Det blev ett himla brak , jag stod o pratade med Pegs o trodde hjärtat skulle stanna av tjongandet . För att inte tala om de icka vackra orden som kom ur någons väna mun . Hon sa inte bara äsch det kan jag lova .Jag skulle nog bli censurerad om jag återberättade det här =)   Fast det var inte så farligt när vi slutat skratta o kollat över förödelsen . Fick byta lite lysrör , vika rätt lampkanter mm o sen var det bara att tuffa igång igen o vips så hade klockan blivit hemgång. Tänk vad tiden går fort när man har roligt.

Nu ska jag väcka en annan trött familjemedlem , tonårssonen han har sportlov men idag ska rummet städas för kusinen kommer på fredag o ska kvarta över här tills på söndag .Vad dom ska göra ?? Joo spela ngn som är förvånad? Och vad spelar dom WOW såklart.
Ha en bra dag

Dagens ord

Ju mer jag tänker på saken, desto tydligare tycks det mig att livet helt enkelt är till för att levas
                                                                                                                                                               Goethe

Dagens ord!!

"Skjut inte upp till i morgon det du kan skjuta upp till i övermorgon.."
                                                                                okänd     (sant eller inte)


Måndag igen!!

Det borde kännas som en bra dag/vecka för solen skiner ju faktiskt idag. Men det känns tungt ... Jag är ju ingen älskare av månaderna januari o februari precis så det kanske är det som ger sig till känna , eller oxå är det att det är kvällsvecka . Det är sååå tråkigt , men mest innan man kommit iväg sedan brukar det svischa på o man är hemma igen i sängen,  jag tror att det är känslan av att jag kollar på klockan stup i ett o tänker
- Nää ingen ide att göra ngt för det är ju strax dax att åka iväg , å vips så är klockan 13.30 o time för att ratta volvon till Floby o inte komma till hemmet igen förrän ca 23.40 Väl hemma så är man pigg o kan inte sova direkt utan blir sittande vid datorn eller Tvn o det går någon timma o på morgonen är man som en "slak dalia" när klockan ringer

Kanske dax att försöka få in lite positivt tänkande .
För egentligen är ju allt riktigt BRA!!   Jag har ett arbete,  är frisk , en bra man , snälla barn , mycket trevliga o underbara arbetskamrater o kompisar så varför gnäller jag  hmmm
Hoppas ni får o har en bra dag för DET SKA JAG ............fast jag ska jobba kväll  =)


Mias utmaning! Sjätte kortet sjätte mappen !!



Ja Mia här är sjätte mappen sjätte kortet , var väl inte så kul men din prins kom med på ett hörn och min oxå fast i förklädnad =) Ja det var allt .....

Dagens klokord

"Lycka är att:
minnas gårdagen
drömma om morgondagen
och att
leva i idag..."

     okänd....


Grå tråkig lördagmorgon men rätt ok ändå!!

Var är solen som vi väntar på som ska lysa på våra skitiga fönster?? Fast jag ska inte klaga , jag har ju kommit ur sängen fått mitt kaffebegär stillat (för stunden iallafall) och sitter här o plitar ner några rader. Pratat med barna i Ekedalen så det är rätt bra ändå =)
I torsdag var det iallafall soligt i sinnet jag var på "blomkvastihopsättningskursen" på Södras blomsteraffär
Det var sååå kul mkt skratt o stora leenden , men det var lite pilligt i början . Blev förevisade först av två helmysiga tjejer som band en tulpanbukett som skulle läggas i "spiral" med stjälkarna , krans bindning o dekoration .
Ja då var det min tur att försöka själv då , det såg ju himla simpelt ut . Jo jo kan lova att det var det inte . De förbaskade stjälkarna la sig inte som jag ville utan for omkring o förde ett eget snurrliv . Japp , plocka isär igen o plocka ihop plocka isär o plocka ihop jaja till slut så blev jag nöjd . Det måste bli perfekt nåja nästan iallafall. Men jag blev nöjd till slut . jag fixade till en krans och ett hjärta att sätta på dörren rätt hyfsat (skryt skryt) tycker jag själv.

Nu ska jag väl sätta igång med lite hemmafix tvätt mm sedan blir det en tur till Skövde mannens telefon har i stort sett lagt av o har hittat en ny på Media Markt och jag ska investera i en klockradio så jag kan lyssna på musik vid nattadaxet utan knorr från mannen som inte kan läsa om radion är på o jag har svårt att sova utan godnattsång. Ska bara försöka få liv o fart på tonåringen , det är inte lätt ska ni veta Är det så med den generationen svårmotiverade med annat än dataspelande?? 
Har ni bra ideer så kom med det bara ?
Ha en bra lördag !
         Lite dåliga bilder tyvärr !


Dagens klokord

Gör en människa glad varje dag - om det så är bara dig själv
                                                                                Pekka Langer

Jobbar städar sover !!

Jag har kommit in i en spiral tror jag det känns som man jobbar plockar städar tvättar o sover,  veckan går o fredag kommer ÅHH   härligt med lite helgmys man sätter sig i soffan o vips så är det måndag morgon igen .Kan ngn tala om för mig vart tiden tar vägen . Det är ju även på jobbet som tiden rullar på. Snart är man gammal eller ja äldre då o orkar inget men det är ju NU NU som jag vill orka o hinna göra en massa . Men jag hinner ju inte......
Nää nog om gnäll ska väl ta o städa lite HAHA det är ju så kul ...
Har faktiskt gjort mig ledig ikväll o ska gå på en kurs i att göra en dörrdekoration o binda bukett det kan nog bli trevligt. Det är här i kvarteret på Södras blomsteraffär så det är nära hem igen . Lägger väl in en bild sedan ja omjag lyckas få ihop ngt givetvis . Fast det finns ju att köpa =)

Dagens klokord

Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret.
                                                                                                                                                                  okänd

Det är måååndag kväll

Ja då har man tagit sig igenom första dagen av veckan lite segt var det allt att jobba . Som vanligt "däven" halsont o varm ena stunden o småfrusen nästa. Fii attan !!   Jag har varit ute o tagit mig en prommis i det vackra vädret , det var lite småkallt o blåsigt men sååå skönt ändå , man känner sig allt lite duktig iallafall .
Jag tog svängen förbi Bowlinghallen för att boka in 2 banor , fick mersmak i lördags =)   Alla barna  o barnbarnet kommer hem o då tänkte vi ta en runda med kloten igen Kan bli riktigt kul vi har ju några tävlingssugna (o dåliga förlorare) så det kan bli en hård kamp....
Nu blir det till att gå till affären o sedan fixa lite kvällsmat o bänka sig framför Tv:n det är ju Simon o Thomas ett av mina favoritprogram . Konstigt men det är antingen mat- eller inredningsprogram som jag gillar mest. Vad kan det bero på tro ??

Rose- Hoppas det går bra med din gipsade arm ? Det är faktiskt synd om dig =)
Maritha- Vad du är duktig som slutat röka =)

Kram till er alla nu ska jag gotta mig i soffan snart

Söndagkväll o helgtankar

Ja då är det snart slut på denna helgen oxå. Har varit en bra helg trots att jag har haft en hel hög med virus i datorn , (och jag vet inte om det är samma virus som satt sig i min kropp , då mest i halsen.) men  vi har en duktig måg ja en riktig kung vad det gäller datapill o krångel så då tillkalla vi Jakob o Mia de fick rycka ut 2 dagar i rad. Igår satt stackarn här ensam när jag o Mia roade oss med att besöka Kinnarps lilla presentbod oj oj vad man blir sugen att köpa. Ett besök på "Osten" blev det oxå o lite provsmak av deras goda ost . Shoppingmonstret har jag stoppat undan så det blev ett paket knäcke på hela turen och lite priser till kvällen.
Kvällen skulle tillbringas med att rulla klot på bowlingen tillsammans med mina "jobbisar" . Vi skulle vara där halv sju men jag var rätt dassig så det var knappt att jag kände för eller orkade ta mig dit. Men lite piller o ett glatt humör nåja halvglatt iallafall så for vi iväg .
Det var klotrullning o mat o kaffe o lite öl o starkvaror om vartannat . Det är riktigt kul faktiskt me bowling speciellt om det går bra , och för en gångs skull så funka det ok med kloten . Det fanns väl både bra o mindre bra resultat bland oss. Jag o mannen gick hemåt vid 23.30 men en stol del av styrkan fortsatte till Terrasen , hmm kan det ha varit kul tro?? 
Vakna som vanligt rätt tidigt med halsont igen , får väl uppsöka ngn doktor om det inte går över i veckan , har hållt på så här sedan början av december . Inte ett dugg kul alls. Får väl krypa ner i soffhörnet igen en stund . Tog faktiskt en liten prommis förut men det var kallt o ruggigt , fast man piggnade till lite.  Här kommer lite bilder att småle åt från gårdagens kalajs.
                      

RSS 2.0