Onsdagens Morsdagresa till Visingsö

Ja då blev det av , mödrarnas resa till Visingsö. Jag o Helena , Jakobs mor fick detta i Morsdagspresent av Mia o Jakob.Vår bil behövde inte packas med mer än personliga saker för vi skulle bli bjudna på mat o förtäring under dagen.
Startade kl 09.00 o hade bestämmt möte på första P-fickan efter Tidaholmskorset. Vi var lite tidiga ,o förutseende som jag kan vara (ibland) så hade jag hällt upp morgonenes kaffe i termos så en liten iväntanpå kopp fick det bli.
Snart kom Kian farande med Jakob vid spakarna o vi drog iväg mot Jönköping. Jag skulle givetvis pilla på GPSn som jag inte fick att fungera, så ett snabbt byte av chaufför , jag vid ratten o Kjell vid GPSn.  Nog för att vi hittar till Visingsö men det är ju tydligen bara så kul att navigera.......
Väl framme i Gränna så var det ju kö vid färjan, många som tänkt samma sak att åka på utflykt till den långa ön i Vättern. Väntetiden var ca 1.5 timma o det var lite tveksamt o båda bilarna skulle komma med på samma gång, men en man vi pratade med var helt tvärsäker SJÄLVKLART att ni kommer med........Hmm  Jodå han hade rätt alla kom med men det var nog precis. En lugn o fin överfart, kanske lite dåligt med taxfree enligt en del av morsdagsgänget.
Åkte o kollade in på ön lite för att hitta ett bra ställe att picnica på..
Stop o belägg tre flugor på en smäll inte illa , en fin strand för grill o vila o två cachar en vid en gammal borgruin o en vid en fyr .Kan inte bli bättre.
Mätta o nöjda efter att ha fått gott grillkött potatissallad sallad bröd o brieost plus en massa annat gottit, så bestämdes att vi skulle ge oss iväg o ta en cach,
Helena var riktigt på hugget o gick för detta med liv o lust så pass mkt att hon höll på att fara nerför ett brant stup. Man kanske inte ska lita till 100% på GPSn utan titta på omgivningen lite oxå. Lite nervöst blev det allt o Jakob tyckte vi skulle ta oss därifrån fort innan vi blev en moder mindre.
Det var lite dividerande om att bada eller inte bada,  vattnet var väldigt kallt (enligt mig) men ingen kände för det, ja förutom Jakob då som bara hoppade i utan urskiljning , men kom rätt snabbt upp igen . Brrr............
Några fler cachar tog vi innan det var dax att fara tillbaka till färjeläget, trötta mätta o väldigt nöjda efter en helt underbar dag i solen .
Tänk vad bra man kan det ändå

TACK SNÄLLA BARNA.....
                                 

                                                                                

Kommentarer
Postat av: Mia

Varsågod snälla mamma/Kristina!

2009-08-09 @ 19:33:42
URL: http://maias.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0