Fredag och lördagshändelser....

Ja, fredagen startade som alla andra våra dagar här med frukost, där tog vi farväl av Familj Helsingborg som skulle vidare till Phuket m taxi o båt. har bytt FB adress med dom .
Det såg ut att bli en hyfsad dag lite molngubbar på himlen, men ändå sol. Packade ryggan som blir tyngre o tyngre för var dag med bra att ha grejor. Tänkte inte gå till Monpi och svenskollonin utan prova ngt nytt ställe....Jojo trodde vi ja,  på långt håll fick Thaimormor syn på oss o ledsagade oss till nr5 ingen ide att protestera inte. Det är ju faktiskt ett trevligt tillhåll med både kul o mindre kul människor!!!! Solade o badade tog återigen lite massage ben/fot o ansiktsmassage blev det denna gången vilket lyxliv man lever och inte kostar det alls mkt heller.
Efter många timmar så blev större delen av svenskkollonin hungriga o då skickade Monpi iväg ngn släkting för att köpa mat, det blev grillade kycklinglår o en singha . Sååå gottigt....efter mat blir man "tlött" o då måste man ta en tupplur på mage i sanden , vad man sover gott till vågskvalp.

Kvällen hade vi beslutat oss för att fara in till Krabi Town o nattmarknaden, buss var tänkt skulle kosta oss
400bath t/r  men när vi stod där o vänta kom en taxidriver o ville köra oss för 500bath enkel men haha nono dealade lite med honom o han körde för 650bath t/r o skulle vänta på oss i Krabi jojo det ville vi ju se?

Gick omkring några timmar i sta`n o kollade på marknaden det var väl mest för lokalbefolkningen men mkt intressant provade en grillad minibläckfisk med en stark krydda på så mina läppar blev tjocka o svidande . Såg barn som inte var gammla ha uppvisning med karate. Tog en öl på en mkt mystisk bakgata, men den var billig iallafall, ja ölen alltså. Klockan började dra sig mot den avtalde tiden med vår chaufför, lite spännande om han skulle vara där? Men så klart han hade ju inte fått betalt och stod där o spanade efter oss, körde oss hem helskinnade och vi gav honom faktikst lite mer än vi bestämmt Vi var nöjda o han oxå tror vi..

Lördagmorgon blev vi hämtade av en minibuss vid hotellet för att åka på tur. Nio glada förväntansfulla turister blev skjutsade till ett tempel som heter TIGER templet där gick vi uppför många trappsteg o nerför minst lika många igen för att komma till en dal där Buddistmunkarna bor o verkar. Fick gå in i en grotta där lokalbefolkningen kommer ibland o kan sätta sig o be timmar dagar eller veckor och gå därifrån med lätt sinne...
Gick sen tillbaka upp o ner för trapporna jisses vad det frestade i smalbenen, för att gå in i templet vi fick ställa våra skor utanför och absolut inte trampa på tröskeln för där bor onda andar som vi då kunde få med in i templet.. Vi blev välsignade av en nunna för munkarna var upptagna med att äta, kan kalla en del av dom "pösmunkar"...
Med knorrande magar åkte vi till en fiskodling där vi skull äta lunch, vi fick sju olika rätter att plocka ifrån allt otroligt välsmakande o gott givetvis serverades det ris till vad annars...
Efter det så skulle vi leka you Tarzan mee Jane och åkye till den sista regnskogen i södra Thailand, där kastade vi oss med dödsförakt in i lianerna....
Nää så illa var det inte man fick bara gå på utstakade stigar som faktiskt var lite halvfarliga och hala av allt regnande . Vi passerade en kvicksandspöl där Kjell undrade om jag ville bada, tänk vad han är omtänksam lille gubben..hihi
Mitt inne i regnskogen finns en mineralkälla som enligt Thailändarna gör att man föryngras, vi hoppade givetvis i hela gruppen o plaskade omkring , o vete  sjutton om vi inte blev som barn på nytt ..
I våra halvblöta badkläder satte vi oss i bussen för att 15 minuter senare komma till en plats med varma källor. Det var varmt som att sitta i jacuzzin hemma fast detta mitt ute i skogen, riktigt skönt .
Trötta o nöjda med dagen åkte vi hemåt igen en del halvt om halvt sovande..

Måste ju nämna vår helt underbara guide lilla My som inte är så gammal men hade så mkt att berätta om både Thailand och om sitt eget liv med förädrar som flydde som båtflyktingar från Vietnamn 1979 och hamnade i Sverige till slut. En helt fantastisk dag . Nu är det kaffilering på balkongen och sen lite utespring för det är ju sista lördagen i detta leende land.
Imorgon ska vi på kalas för kungen fyller ju år...

       Munkbostad.

      

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0