Hemma i Aonang igen

I söndags blev vi ju hämtade med sk buss vid hotellet för att åka till färjan,det kallas färja men är mer en passagerarbåt som skulle ta oss till Kho Lanta. Rörigt o stökigt vid båten men alla kom med som skulle,  tror jag . Det var en färd som tog ca 2.5 timma vi gjorde ett snabbstop vid Raiely beach där folk kom med longtailbåtar och fick hoppa på vår båt . En lugn o fin färd , förutom några småungar som absolut inte ville någonting, de skrek o hojtade rätt bra , men till slut så var det tyst på dom.
Väl framme i Lanta blev vi hämtade av en Tuk Tuk som körde oss till vår Bungalow på Hotell Riviera beach. 
Där infann sig LUGNET, ingen stress på ngt eller ngn. Det var faktiskt rätt skönt,men inte för många dagar .
Sol o bad blev det oxå där , fint vatten , men på eftermiddagen när det var lågvatten så försvann vattnet långt ut o det var bara stenigt, eller korallstenar o rev, så då gick det inte alls att bada om man inte balanserade sig ut på korallerna. Säkert fint att dyka där o snorkla men det är inte  min grej alls. 
 
"Vår" HotellRestaurang hade mkt god mat, enda felet var otroligt slö personal och röriga, inte en gång tror jag som dom lyckades servera rätt mat eller till rätt bord snacka om "Manjana" . Alla var mkt trevliga o artiga så det uppvägde det mesta. Vi skulle ju vara lite kulturella oxå o tänkte oss till "Old Town" eller "Gypsy Village" så vi pratade med tjejen i receptionen , som sa att hennes pappa kunde köra oss i sin moppeTuktuk.
OK , så blev det  Vi knattrade iväg över berget med pappis vid styret . En rätt härlig o häftig upplevelse, vi fick se mkt av den musslimska delen av ön. Ett litet stopp vid ett tempel tog av skorna man får inte ha skor på sig där inne.En kvinna fick ner Kjell på knä för att hon skulle berätt om ngt munkevent som tydligen ägt rum förra året , hon pratade Thai o viftade med händerna o Kjell hummade o nickade , stoppade en liten gåva till templet. Fortsatte ner till den gamla stan, som är till större delen byggd på pålar i vattnet. Det var så otroligt varmt där mellan husen så vi var tvugna att ta oss en svalka. Världens godaste fruktshake, o ingen öl trots att det redan var över lunch , inte illa alls . Ja , just det ja, lite shopping oxå köpte mig en klänning i grönt för 75.- i svenska kr. 
Dax att fara hemåt igen, då passerade vi ett ställe där man kan rida på elefanter, men NEJ TACK. Det gjorde för några år sedan när vi var m Börje o Anneli i KaronBeach o den ridturen räckte för mig, jag var livrädd hela tiden .
På kvällen hoppade vi "Vår" restaurang o vandrade på stranden , väldigt fint med en massa små restauranger utmed hela strandremsan så långt man kunde se o lite till , upplyst med levande ljus o marschaller, stannade på ett ställe o åt god mat, som alltid.
Tisdagen åter till Aonang, pappis körde oss igen m moppeTuktuken till Saladan där båtarna går ifrån, vi var lite tidiga och gick runt o kollade läget. Vi insåg att den bästa platsen ändå nog är Aonang så det är ju tur att vi är tillbaka här igen då. 
Idag onsdag har vi tillbringat på stranden o massage nr 5 , där vi har blivit masserade från topp till tå . Bäst att passa på att njuta för snart är tiden slut i Paradiso o verkligheten kommer krypande igen......
Lite olika bilder från Kho Lanta. En helt vanlig toa, inget konstigt alls.Solnedgången som var bedårande .En bensinstation kanske lite annorlunda än vi har hemma.En bild om ser lite underlig ut, är från bussen en Thailändsk aircondition o backspegeln är en vanlig hallspegel..Det finns två nästan lika bilder med en lykta på, en är vid högvatten o en vid lågvatten , ganska stor skillnad.
Bilden på huset är vår Bungalow, snygg eller hur.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria Floryd

Roliga bilder, och kul med lite info till dem. Kram

2013-01-16 @ 13:37:05
Postat av: Börje

Men inen elefantridning och dåligt ölintag. Har ni semester eller inte ;)

2013-01-17 @ 21:24:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0