Planer är till för att ändras!

Vår nästan färdigplanerade resa till Kuala Lumpur med buss, blev inte alls vad som vi trott o tänkt. Vi som tänkt fel eller fått halvdålig info , ja kanske båda delar. Bussresan som vi trodde skulle ta 6 timmar med nattbuss visade sig istället bli en jättelång resa både med natt/dagbuss på dryga 20 timmar allt som allt , det är tur att man frågar flera gånger. Vi hade pengarna i näven o resekillen hade redan stämplat PAID på biljetten då jag kollade en xtra gång. Vilken himla tur. Lite snöpligt men inte sjutton orkar man sitta så länge på bussen.
Fyra hungriga hoppade vi upp på en moppeTukTuk o åkte istället ut till Noparatharahamnen  för att äta på den mysiga fiskerestaurangen som heter Efter Tsunamin, på Thailändska vet jag inte exakt. Kruathara eller så????
Mycket folk som vanligt, o ett välbesökt ställe . Vi beställde in Tigerräkor o Bläckfisk fantastiskt gott. En liten kuriositet är att det finns två kvinnor som är mkt småväxta i ålder tjaa 50 ca o längd som lillskruttarna Melker  o Viktor.  Men attans vad dom jobbar, räcker knappt upp över bordet men plockar o fejjar o bär disk o är allmänt supertrevliga.
 
Tog en prommis hemåt sedan o passerade marknaden. Där fanns det mesta, stekta kokta o friterade insekter av alla slag. Funderar på att nästa marknad ska vi köpa med lite godsaker hem för att NI mina vänner ska få provsmaka detta goda.Det är väl en bra ide?
Åter till vår resa då som nu blir av, men vi tar flyget istället från Krabi till Kuala Lumpur. På vår morronprommis hittade vi ett AirAsia office där vi kunde boka biljetter till hyfsat pris.Kjell gick iväg för att snabbt ta ut pengar , väntar vänta o väntar hmm vart tog han vägen?? Automaterna krånglade han hade fått gå halva byn genom o tillbaka igen då det fanns en åt motsatta hållet som funka. Det finns annars uttagsautomater i varje hörn, bra om dom funkar bara. Inte bara jag som blev orolig tjejen bakom disken började också undra vad vi syssla med . Men nu är biljetterna i vår safetybox plus att vi har bokat hotell också från vår lilla resedator. Så på tisdag 7/1 flyger vi iväg o är tillbaka 9/1 på kvällen. Ska bli riktigt spännande, åka till en 2,5 miljoners stad utan  att ha en aning om ngt.
Nöjda har vi nu varit på beachen hela dan igen , och jag tog mig en massage där tjejen klev omkring lite på mig o trampa o tryckte på alla knuto, men bra blev det om än lite öm i ryggen.
Nu så är det lite balkonghäng innan vi ger oss ut igen för lite mat, ikväll blir det budgetmat, alltså det sk hålet i väggen. Inte alls att förakta , otroligt bra mat där också.
Ha det bra för det har vi!!!

Kommentarer
Postat av: Helena Samuelsson

Förstår att ni har det toppenhärligt! Kul att få läsa och se lite bilder på facebook:-) Är avundsjuk så det förslår när jag tittar ut på ett grådisigt och snöfattigt umeå, varvat med längtansfullt surfande bland reseutbudet;-)
Nykomna barnbarn och inplanerade bröllop gör dock att resandet får vänta..

2014-01-03 @ 19:18:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0